Τσίμπημα κουνουπιού: Τι σημαίνει όταν σε "τρώει" πάρα πολύ!

Πότε προκαλεί αλλεργία το τσίμπημα των κουνουπίων
Τα τσιμπήματα των κουνουπιών στην πλειοψηφία τους  προκαλούν έντονο ερεθισμό αλλά σε κάποιες άλλες περιπτώσεις μπορεί να είναι πάρα πολύ σοβαρά.
Άλλωστε  τα κουνούπια μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες όπως ο δάγκειος πυρετός, η εγκεφαλίτιδα, και η ελονοσία αλλά και τον ιό του δυτικού Νείλου .
Τα περισσότερα τσιμπήματα των κουνουπιών συμβαίνουν είτε την αυγή είτε το σούρουπο, όπου τα κουνούπια είναι πιο δραστήρια. Ενώ τα αρσενικά  κουνούπια δεν δαγκώνουν ανθρώπους, τα θηλυκά τρέφονται με ανθρώπινο αίμα.

Συνήθως το τσίμπημα προκαλεί φαγούρα ενώ το σημείο του δέρματος γίνεται κόκκινο.

Όταν όμως κάποιος είναι αλλεργικός  στο τσίμπημα, μπορεί να εμφανίσει
αλλοιώσεις στο δέρμα, έντονη φαγούρα και φλεγμονή στο λεμφικό σύστημα.
(λεμφαγγειίτιδα). Σε σοβαρές περιπτώσεις, το άτομο μπορεί να υποστεί αναφυλαξία, η οποία είναι μια σπάνια και απειλητική για τη ζωή κατάσταση που προκαλεί δύσπνοια και πρήξιμο του λαιμού που είναι θεωρείται επείγουσα ιατρική κατάσταση και απαιτεί την άμεση προσοχή.

Ενδείξεις ότι τα συμπτώματα είναι πολύ πιο σοβαρά από μια απλή αλλεργική αντίδραση περιλαμβάνουν : σοβαρή κεφαλαλγία, μυαλγίες, πυρετό, εξάνθημα, κόπωση, ευαισθησία στο φως, ναυτία, έμετος, νευρολογικές αλλαγές, σύγχυση, ή μηνιγγίτιδα.

Τι να κάνετε

Για τοπική Συμπτώματα

Εφαρμόστε μια αντι αλλεργική κρέμα κρέμα στην περιοχή
Καθαρίστε τις  φουσκάλες με σαπούνι και νερό, ενώ προσέξτε να μην τα σπάσουν
Τα αντιισταμινικά, φάρμακα μπορούν να προλάβουν τα χειρότερα

Βάλτε πάγο στην περιοχή για να μειώσετε τον πόνο και το πρήξιμο

Συμβουλές!

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί μια αλλεργική αντίδραση σε ένα τσίμπημα κουνουπιού είναι:

Μείνετε μακριά από βάλτους, και άλλες περιοχές που έχουν πολλά κουνούπια.
Αποφύγετε τις περιοχές που έχουν στάσιμο νερό, όπως μια πισίνα με χλώριο.

Χρησιμοποιήστε εντομοαπωθητικά
Να φοράτε μακρύ παντελόνι και τα μανίκια για να καλύπτετε το σώμα σας.

πηγή: http://ift.tt/1e1csTIπηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons