Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος σκανδάλου στον ΕΟΠΥΥ

Κώστας Μπαργιώτας κατά Κουρουμπλή
Ανακοίνωση με την οποία διαβλέπει σκάνδαλο πίσω από τη συγκρότηση της επιτροπής διαπραγμάτευσης στον ΕΟΠΥΥ εξέδωσε ο βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού Κ. Μπαργιώτας. στην ανακοίνωση αναφέρει:
“Ο υπουργός Υγείας δημοσίευσε το μεσημέρι της Τρίτης (09/06/2015) στη Διαύγεια τροποποίηση και συμπλήρωση της υπ’ αριθμ. 90168/30-09-2013 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 2543/10-10-2013) «Σύσταση και συγκρότηση Επιτροπής Διαπραγμάτευσης στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)» που επιτρέπει απόρρητες διαπραγματεύσεις του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τις πολυεθνικές εταιρείες φαρμάκου.

Ο υπουργός έχει χιούμορ. Πολύ πολύ σύντομα, η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής: Ο υπουργός διορίζει κυριολεκτικά όποιον θέλει στην επιτροπή διαπραγμάτευσης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (παρ. 1 του αρ. 4 της υπ’ αριθμ. 90168/30-09-2013 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 2543/10-10-2013), όπως διορθώθηκε (ΦΕΚ 2857/Β’/11-11-13) και ισχύει) και στη συνέχεια η εν λόγω επιτροπή των υπουργικών φίλων διαπραγματεύεται με τις εταιρείες για την τιμή των φαρμάκων. Από χθες, τα πρακτικά των συνεδριάσεων αυτών είναι απόρρητα. Δεν δίνονται σε κανέναν.

Ποτέ.

Διαφάνεια, ήθος, προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

Νέοι καιροί, νέα ήθη”.
 http://ift.tt/1um4mif


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons