Δελτίο τύπου Συλλόγου Εργαζομένων ΠΦΥ και υπαλλήλων ΔΥΠΕ Δυτ. Ελλάδας και Πελ/σου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΠΕ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΕΛ/ΣΟΥ
Πάτρα 06/6/2015 

Το ΔΣ του Σύλλογου Εργαζομένων στην ΠΦΥ και Υπαλλήλων ΔΥΠΕ Δυτ. Ελλάδος και Πελοποννήσου, συναντήθηκε με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιαννόπουλο προκειμένου να του εκθέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις μονάδες ΠΦΥ. 

Θέσαμε υπόψη του κ. Διοικητή την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις Μονάδες του ΠΕΔΥ, τις τραγικές ελλείψεις σε Ιατρικό και Υγειονομικό προσωπικό, και τη γενικότερη απαξίωση - αποδόμηση που έχει υποστεί η ΠΦΥ. Αμφότεροι συμφωνήσαμε ότι απαιτείται άμεσα ένα σχέδιο ανασυγκρότησης και ενίσχυσης της ΠΦΥ. Τονίσαμε ότι πρέπει να εξευρεθεί άμεσα λύση στο θέμα των προμηθειών, διότι οι καθυστερήσεις έγκρισης υλικών -αντιδραστηρίων από πλευράς ΔΥΠΕ, αποτελούν σήμερα την κύρια αιτία υπολειτουργίας πολλών μονάδων και εργαστηρίων. Προτείναμε την αποκέντρωση υπηρεσιών προς τις Μονάδες Υγείας ΠΕΔΥ με στόχο την αποσυμφόρηση των κεντρικών υπηρεσιών της ΔΥΠΕ. Ο Διοικητής συμφώνησε ότι πρέπει να υπάρξει στοχευμένη αποκέντρωση υπηρεσιών προκειμένου να αξιοποιηθεί το διοικητικό ανθρώπινο δυναμικό που υπηρετεί σε μονάδες της περιφέρειας . Μας ενημέρωσε ότι, από πλευράς Υπουργείου, αναζητείται η εξεύρεση λύσης που θα διασφαλίζει την επιτάχυνση των διαδικασιών προμηθειών, ώστε να μην υπολειτουργούν οι Μονάδες εξαιτίας της έλλειψης υλικών.

Οι εκπρόσωποι από τις Μονάδες Καλαμάτας και Μεσολογγίου πληροφόρησαν το Διοικητή για κάποια προβλήματα που αφορούν στη λειτουργία συγκεκριμένων τμημάτων των Μονάδων τους. Για παράδειγμα, η διακοπή της λειτουργίας του ακτινολογικού τμήματος της Μ.Υ Καλαμάτας λόγω της αναίτιας μετακίνησης της ΤΕ Ραδιολόγου - Ακτινολόγου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ζητήσαμε επίσης, την έγκριση δαπάνης για την επισκευή του Μετρητή Οστικής Πυκνότητας, και την συντήρηση του Μαστογράφου της ΜΥ ΠΕΔΥ Πατρών προκειμένου να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα δύο μηχανήματα, παρέχοντας πολύτιμες υπηρεσίες στους πολίτες. Ο Διοικητής δεσμεύτηκε ότι θα επιληφθεί των θεμάτων αυτών.

Για το ΔΣ 

Ο Πρόεδρος                   Η Γεν. Γραμματέας 

Βιτωράτος Λεωνίδας       Θεοδωροπούλου Σοφἰα


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons