Αυξάνεται υποχρεωτικά η συνταγογράφηση με γενόσημα φάρμακα!

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015
Τι προβλέπει απόφαση Κουρουμπλή
Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος - health report.gr
Περισσότερα γενόσημα θα πρέπει να συνταγογραφούν πλέον υποχρεωτικά οι γιατροί έπειτα από απόφαση του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Η απόφαση του υπουργού Υγείας που εξεδόθη ήδη σε ΦΕΚ, είχε προαναγγελθεί τις προηγούμενες ημέρες, γίνεται όμως πλέον πράξη. Τα νέα αυξημένα όρια τηςυποχρεωτικής συνταγογράφησης γενοσήμων έχουν ενσωματωθεί στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ και κάθε γιατρός θα ενημερώνεται με βάση την ειδικότητά του ηλεκτρονικά για το ποσοστό που θα πρέπει να τηρεί.

Σύμφωνα με την απόφαση: «Καθορίζονται ανά ιατρό οι ελάχιστοι ποσοστιαίοι στόχοι συνταγογράφησης γενοσήμων φαρμάκων ενώ οι στόχοι έχουν προκύψει από τη στατιστική
επεξεργασία των δεδομένων συνταγογράφησης του έτους 2014, με βάση τη διαθεσιμότητα των γενοσήμων και τις καταναλώσεις εντός κάθε θεραπευτικής κατηγορίας».

Οι γιατροί θα ενημερώνονται καθημερινά από την ΗΔΙΚΑ για τους στόχους που θα πρέπει να ακολουθήσουν αλλά και τι έχουν ήδη συνταγογραφήσει.

Για όσους πάντως αποφασίσουν να παρεκκλίνουν από τους νέους στόχους του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ θα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις.

Σύμφωνα με την απόφαση: «Σε περίπτωση σημαντικής και επανειλημμένης υστέρησης από το στόχο, δηλαδή μη επίτευξη του στόχου κατά 5% ανά μήνα για τρείς συνεχόμενους μήνες, ο ιατρός καλείται από τον ΕΟΠΥΥ για να δικαιολογήσει την συνταγογράφησή του».

Να σημειωθεί πως με βάση και τις δεσμεύσεις της χώρας μας στους δανειστές, η συνταγογράφηση γενοσήμων φαρμάκων θα πρέπει να αυξηθεί ενώ στο σύνολο της χώρας θα πρέπει να αγγίζει το 60%.

Σήμερα στη χώρα μας η συνταγογράφηση σε γενόσημα δεν ξεπερνά το 20%.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons