Το βίντεο από την επίθεση στο σπίτι του Λάτση στην Εκάλη για τους νεκρούς των ΕΛΠΕ

Περίπου 20 άτομα προκάλεσαν υλικές ζημιές στο σπίτι της οικογένειας Λάτση στην Εκάλη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους τέσσερις νεκρούς  εργάτες των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ). Όπως θα δείτε  και στο παρακάτω βίντεο γράφτηκαν συνθήματα στους τοίχους του σπιτιού, ενώ πετάχτηκαν και φέιγ βολάν.

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο athens.indymedia από την ομάδα "Ρουβίκωνας" για το γεγονός

«Όταν, υποχρεωμένοι από την ανάγκη και με αντάλλαγμα λίγο ψωμί, πουλάμε την κούραση και τον ιδρώτα μας, διασφαλίζοντας τη ζωή σας, τις χαρές σας, την ασφάλειά σας, καλά γνωρίζουμε ότι σας παρέχουμε τη φιλοξενία της ευζωίας και ως εκ τούτου δεν νιώθουμε ότι σας χρωστάμε κάτι»
Σαντέ Κασέριο.

Στις 8/5 στα διυλιστήρια του Ασπρόπυργου, στον όμιλο ΕΛΠΕ συμφερόντων Λάτση, γίνεται ανάφλεξη την ώρα που γίνονται επισκευαστικές εργασίες και τραυματίζονται βαριά 6 εργαζόμενοι. Λίγες μέρες μετά, στις 19/5, οι εργάτες Χ. Δευτεραίο, Ρ. Ντελιλάι, Α. Αβράμπου και Κ. Μαγγούρας υπέκυψαν στα τραύματά τους. Το γεγονός αυτό αποτελεί μια ακόμα δολοφονική ενέργεια της εγχώριας αστικής τάξης, που στο βωμό της συσσώρευσης πλούτου δε διστάζει να πατήσει επί πτωμάτων, εντατικοποιώντας τους ρυθμούς εργασίας και αδιαφορώντας συνειδητά για τις συνθήκες και τα μέτρα ασφαλείας.

Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ δουλεύουν πολλές υπερωρίες σε ένα πολύ επικίνδυνο περιβάλλον υπό την πίεση της παράδοσης των εργασιών. Τις επικίνδυνες εργασίες επιλέγουν να τις κάνουν με φθηνό και λειψά εκπαιδευμένο προσωπικό εργολάβων, γεγονός που αυξάνει τους κινδύνους για ατυχήματα κατακόρυφα.

Οι δολοφονίες αυτές αποκαλύπτουν για ακόμα μία φορά την εγκληματική φύση του καπιταλισμού και τον τρόπο που κερδοφορούν τα αστικά καθάρματα μέσω της υπερεκμετάλλευσης της εργατικής τάξης.

Σε μια περίοδο που η τάξη μας δέχεται αδυσώπητη επίθεση από το κεφάλαιο, που στο όνομα των υπερκερδών του κάθε χρόνο εκατοντάδες εργάτες σκοτώνονται, τραυματίζονται ή ακρωτηριάζονται στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς, μοναδικό μας καθήκον είναι να οργανώσουμε και να οξύνουμε την πάλη μας για την ταξική αντεπίθεση, κρατώντας ζωντανή τη μνήμη των νεκρών μας.

Τόσο το κράτος εν γένει, όσο και οι τωρινοί διαχειριστές της εξουσίας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ κάνουν σκόπιμα τα στραβά μάτια στις εγκληματικές πρακτικές των αφεντικών, συμβάλλοντας έτσι στην τέλεση πολλών παρόμοιων δολοφονιών. Είναι συνένοχοι των αστών, που στο όνομα της ανάπτυξης και του εθνικού συμφέροντος, επιβάλουν συνθήκες κάτεργων στους χώρους εργασίας. Το κροκοδείλια δάκρυα από εκπροσώπους του κράτους έχουν σαν σκοπό μόνο να ρίξουν στάχτη στα μάτια των σύγχρονων μισθωτών σκλάβων του κεφαλαίου. Τα ΜΜΕ παρουσιάζουν σαν κάτι φυσικό αυτά τα εγκλήματα, αφού αυτό άλλωστε τα αφεντικά προστάζουν τους παπαγάλους δημοσιογράφους τους.

Παράλληλα και οι εργαζόμενοι οφείλουμε να αντιδράσουμε στις μεθοδεύσεις των αφεντικών/κράτους, γιατί εμείς οι ίδιοι πληρώνουμε το τίμημα της ευμάρειας των καπιταλιστών και των κρατικοδιαίτων γραφειοκρατών και των κάθε λογής εξουσιαστών.

Σήμερα, ως ελάχιστη ενέργεια, πραγματοποιήθηκε δυναμική παρέμβαση στο σπίτι του Λάτση στην Εκάλη.

ΛΑΤΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΕ
Η ΤΑΞΙΚΗ ΜΑΣ ΟΡΓΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ

αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας

σύντροφοι-ισσες



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons