Ζωή: "οι Έλληνες δεν είναι «ανήλικοι» που υπακούουν σε «ενήλικες»"

Η πρόεδρος της Βουλής δεν μάσησε τα λόγια της για την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Ντόναλντ Τουσκ ούτε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό Channel 4.

Οταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου ρωτήθηκε για τη δήλωση της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ πως «είναι ώρα να συζητήσουν οι ενήλικες», μίλησε για «προβληματική δήλωση», τονίζοντας ότι «ο ελληνικός λαός δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ανήλικος που θα πρέπει να υπακούει κυβερνήσεις ως ενήλικες».

Τα πυρά της προέδρου της Βουλής δέχθηκεκι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο οποίος μίλησε για «chicken game»: «Θα συμβούλευα όλους να μην κάνουν σαν να πρόκειται για παιχνίδι, γιατί μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατία».

Επίσης, η κ. Κωνσταντοπούλου επανέλαβε πως «το χρέος είναι παράνομο, απεχθές και μη βιώσιμο και ζήτησε ειλικρινή διάλογο χωρίς εκβιασμούς».

Όταν ο Krishnan Guru-Murthy την ρώτησε ότι η άλλη πλευρά πιστεύει ότι η Ευρώπη εκβιάζεται από την Ελλάδα με τις αναφορές για τις συνέπειες από ένα Grexit, η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι "δεν θα πρέπει να θεωρείται εκβιασμός η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να υπερασπιστεί το δικαίωμα των πολιτών της να επιλέξουν μια διαφορετική πολιτική".

 

Τέλος η Πρόεδρος της Βουλής απάντησε και σε προβοκατόρικη ερώτηση του δημοσιογράφου αναφορικά με την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία. «Πώς νιώθετε ως δικηγόρος που υπερασπίζετε τα ανθρώπινα δικαιώματα για τον πρωθυπουργό σας, ο οποίος κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Πούτιν, λέγοντας ότι δεν φοβάται να αναζητήσει νέες θάλασσες και νέα λιμάνια;».

«Με συγχωρείτε, αλλά πιστεύω ότι κάνετε ερωτήσεις που περιλαμβάνουν απαντήσεις οι οποίες με τη σειρά τους βασικά οδηγούν σε ορισμένα συμπεράσματα. Και εγώ δεν θα ήθελα μπω σε αυτό το είδος της απόρριψης προειλημμένων απαντήσεων που περιλαμβάνονται σε ερωτήσεις», απάντησε αιχμηρώς η πρόεδρος.

Οταν ο δημοσιογράφος επέμεινε στην ερώτηση-τοποθέτησή του, «είδαμε τον κ. Τσίπρα στη Ρωσία. Πιστεύετε ότι η Ρωσία έχει απάντηση στο πρόβλημα της Ελλάδας;», η κα Κωνσταντοπούλου αποκρίθηκε: «Πιστεύω ότι η ερώτηση δεν είναι ποιος έχει απαντήσεις για τα προβλήματα της Ελλάδας. Η αληθινή ερώτηση είναι κατά πόσο η Ευρωπαϊκή Ενωση θα ανταποκριθεί στην ευθύνη της για να λύσει ένα πρόβλημα που δεν είναι μόνο ελληνικό».



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons