«Η προπαγάνδα των γνωστών κύκλων αναμένεται να οργιάσει μέχρι την επόμενη Κυριακή»

«Σε καμία περίπτωση το δημοψήφισμα δεν αφορά το νόμισμα», τονίζει σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και το Νίκο Σβέρκο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

• Η κυβέρνηση επιχείρησε να μειώσει το χάσμα που τη χώριζε με τους θεσμούς για την επίτευξη συμφωνίας, κάνοντας μάλιστα υποχωρήσεις από το πρόγραμμά της. Ποιο ήταν το στοιχείο εκείνο που έδωσε στην κυβέρνηση την εντύπωση ότι δεν είναι δυνατή η επίτευξη συναινετικής συμφωνίας;

Στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη, παραδόθηκε στην Ελλάδα ένα κείμενο συμφωνίας από την πλευρά των θεσμών το οποίο είχε την μορφή του τελεσιγράφου. Όπως χαρακτηριστικά ανακοινώθηκε, η ελληνική κυβέρνηση θα είχε χρόνο μέχρι το Σάββατο για να το αποδεχτεί. Αυτό, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν άφηνε περιθώρια για άλλη επιλογή αφού στην ουσία, η επίδοση τελεσιγράφου κατέστησε τις επιπλέον διαπραγματεύσεις προσχηματικές. Αφού λοιπόν οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν με το τελεσίγραφο των θεσμών, η κυβέρνηση αποφάσισε αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο σε κάθε δημοκρατία: Να ζητήσει την άποψη του κυρίαρχου λαού.

• Αρκετοί λένε ότι στην πραγματικότητα το δημοψήφισμα αφορά την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Η Ελλάδα θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη αν υπερισχύσει το «όχι»;

Σε καμία περίπτωση το δημοψήφισμα δεν αφορά το νόμισμα. Το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι αποκλειστικά το περιεχόμενο της πρότασης που επέδωσαν οι δανειστές ως τελεσίγραφο. Στα λόγια μπορείς να βγάλεις μια χώρα από το ευρώ. Στην πράξη όμως κάτι τέτοιο θα είχε πολύ μεγάλο κόστος για όλους. Επομένως θεωρούμε δεδομένο ότι θα πρυτανεύσει ο ορθολογισμός. Το περήφανο «Όχι» του ελληνικού λαού θα σηματοδοτήσει τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με σκοπό την επίτευξη πραγματικής και ουσιαστικής λύσης και όχι μιας συμφωνίας που θα ανακυκλώνει τα προβλήματα.

• Αν ο λαός στην πλειοψηφία του όμως αποφασίσει το «ναι» στα μέτρα που προτείνουν οι θεσμοί, η κυβέρνηση τι θα κάνει; Θα τα εφαρμόσει ή θα αποχωρήσει;

Ο πρωθυπουργός ανέφερε στο διάγγελμα ότι θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα που θα προκύψει από το δημοψήφισμα. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Όταν ζητάς τη γνώμη του λαού, πρέπει να τη σέβεσαι κιόλας.

• Η αντιπολίτευση καταγγέλλει διγλωσσία στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη θέση που είχε λάβει στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος το 2011...

Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει διγλωσσία. Σε μια τελείως διαφορετική συγκυρία ο σημερινός πρωθυπουργός είχε ασκήσει κριτική στον κ. Παπανδρέου, αφού άλλωστε ο τελευταίος δεν είχε πάρει θέση στο ερώτημα που ο ίδιος ήθελε να θέσει στον ελληνικό λαό. Σήμερα ο πρωθυπουργός παίρνει ξεκάθαρη και θαρραλέα θέση. Όμως και τότε ο κ. Τσίπρας είχε καταγγείλει ως αδιανόητη την αντίδραση των εταίρων στο δημοψήφισμα και την έντονη προσπάθειά τους να αποτρέψουν τη διεξαγωγή του.

• Περιμένετε ένταση των τρομοκρατικών σεναρίων όσο πλησιάζουμε στην Κυριακή 5 Ιουλίου;

Η αλήθεια είναι ότι η προπαγάνδα των γνωστών κύκλων αναμένεται να οργιάσει μέχρι την επόμενη Κυριακή προκειμένου να μην αφήσουν τον λαό να αποφασίσει απερίσπαστος. Αυτοί που τρομάζουν από τη γνώμη και την ελεύθερη έκφραση των πολιτών, θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να θέσουν προσκόμματα στην ελεύθερη βούληση. Αλλά σε κάθε περίπτωση έχουν γνώση οι φύλακες. Η ψυχραιμία που επιδεικνύει ο ελληνικός λαός μέχρι σήμερα αλλά και η μεγάλη ωριμότητά του είναι τα εργαλεία αυτά που θα διασφαλίσουν τόσο το δημοψήφισμα όσο και τη δημοκρατία.



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons