Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου: Δίκη μετά το ξύλο και τα χημικά

Δικάζονται σήμερα έπειτα από δύο αναβολές οι συλληφθέντες της απεργιακής κινητοποίησης στις 28/12/2014 στον χώρο του βιβλίου. Τότε τα ΜΑΤ κατέστειλαν με ξύλο και χημικά τους συγκεντρωμένους έξω από τον «Ιανό» της οδού Σταδίου, συλλαμβάνοντας τέσσερα άτομα, μεταξύ τους δύο περαστικούς.

Ηταν η τελευταία εργάσιμη Κυριακή του χρόνου, από τις 7 που έγιναν 8 με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου (ΣΥΒΧΑ) καλούσε σε απεργιακές περιφρουρήσεις στα κεντρικά καταστήματα των αλυσίδων «Ιανός» και «Παπασωτηρίου», με τη συμμετοχή του «Συντονιστικού ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα απελευθερωμένα ωράρια».

Δεν είναι η πρώτη φορά που εταιρία καλεί τα ΜΑΤ για την καταστολή κινητοποιήσεων των εργαζομένων. Το είδαμε στα «Μetropolis», στον «Λάμπρο» στη Θεσσαλονίκη, στο εργοστάσιο «ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕΩΣ Α.Ε.». Ξέρουμε καλά σε ποιον πολίτη είναι δίπλα η αστυνομία, ποιον τρέχει να εξυπηρετήσει. Γίνεται όλο και πιο φανερό σε ποιον είναι σταθερά απέναντι, ως κατασταλτικός μηχανισμός.

Η βίαιη επέμβαση των ΜΑΤ έγινε ύστερα από μήνυση του ιδιοκτήτη και τις διευθύντριας του «Ιανού», ενώ τα επεισόδια συνεχίστηκαν έξω από το Α.Τ. Ακροπόλεως, με νέες συλλήψεις.

Ο ΣΥΒΧΑ και το Συντονιστικό Δράσης καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 9 το πρωί, επιμένοντας ότι «ο αγώνας για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας είναι αγώνας όλων των εργαζομένων και δεν κάμπτεται».
Η μαζική παρουσία εργαζομένων, ο αγώνας για την πλήρη απαλλαγή των διωκόμενων εργαζομένων είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons