Μ-Λ ΚΚΕ: Συνθηκολόγηση και υποταγή της κυβέρνησης στις προσταγές των ιμπεριαλιστών

Μ-Λ ΚΚΕ: Συνθηκολόγηση και υποταγή της κυβέρνησης στις προσταγές των ιμπεριαλιστών

 

Νέο αντιλαϊκό μνημόνιο στα σκαριά

Στο δρόμο του ανυποχώρητου λαϊκού αγώνα για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική των μνημονίων

Από εβδομάδα σε εβδομάδα και από μέρα σε μέρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ "ωριμάζει βίαια" και προσαρμόζεται στις απαι­τή­σεις και τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών εταίρων της.

Σε τέσσερις μόλις μήνες έγιναν φύλλο και φτερό όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι προγραμματικές υποτιθέμενες δε­σμεύσεις της κυβέρνησης. Αντί για κατάργηση του μνημονίου και των βάρ­βαρων εφαρμοστικών μέτρων "με ένα νόμο", αντί για κούρεμα του μεγα­λύ­τερου μέρους του χρέους και κατάργηση των ιδιωτικοποιήσεων, όπως υπόσχονταν  προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Aντί για κατάργηση του φοροληστρικού 12.000 ευρώ αφορολόγητο όριο και αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, όπως υπόσχονταν στις προ­γραμματικές της δηλώσεις η κυ­βέρ­νηση και τα οποία  αποτελούσαν έτσι κι αλλιώς ψίχουλα μπροστά σε μια πρωτοφανή αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος την τελευταία πεντα­ετία, η κυβέρνηση Τσίπρα συνέχισε το διάστημα αυτό να εφαρμόζει  α­πα­ρέ­γκλιτα το μνημόνιο της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου και όλα τα βάρ­βαρα  αντιλαϊκά μέτρα που περιέχει, ενώ προετοίμασε και υπέβαλε πριν λίγες μέρες στα ξένα αφεντικά ένα σχέδιο συμφωνίας που περιέχει πλή­θος νέων αντιλαϊκών μέτρων, αφήνοντας ταυτόχρονα άθικτο όλο το εφιαλτικό μνημονιακό καθεστώς. Όμως οι ιμπεριαλιστές δυνάστες τα θέ­λουν όλα.
Πιέζουν και εκβιάζουν, σφίγγουν τη θηλιά, κλείνουν την κάνουλα χρηματοδότησης και απειλούν το λαό απαιτώντας την άμεση εφαρμογή ακόμη πιο σκληρών αντιλαϊκών - φοροληστρικών  μέτρων. Και αυτός ο καταιγισμός μέτρων με τη μορφή μιας νέας αντιλαϊκής συμφωνίας βρίσκεται στα σκαριά, υπαγορεύεται από τους ιμπεριαλιστές στην κυβέρνηση και με την "κατάλληλη προετοιμασία" πρόκειται,  όπως φαίνεται, να ανακοινωθεί τις  αμέσως  επόμενες μέρες πριν το τέλος Ιούνη.

Εναγώνια προσπάθεια
της κυβέρνησης να ντύσει
 με αριστερό περιτύλιγμα
τη δεξιά πολιτική της

Και η "κατάλληλη προετοιμασία"  συνίσταται στο σκηνικό  απάτης και δημαγωγίας που έχει στηθεί από την "πρώτη φορά αριστερά" με την "πιο σκληρή διαπραγμάτευση" και τον "πιο περήφανο τρόπο", έτσι ώστε  να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και τα προβλήματα  που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, αφού η εφαρμογή μιας τέτοιας αντιλαϊκής πολιτικής αποκαλύπτει τον κάλπικο χαρακτήρα των προεκλογικών της υποσχέσεων  και προσκρούει στις προσδοκίες που καλλιέργησε σε  πλατιά λαϊκά στρώματα για μια "αριστερή", αντιμνημονιακή  πολιτική.
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πως δεν μπορεί να πάει σε νέα αντεργατικά μέτρα και σε μια μεγάλης έκτασης αντιλαϊκή επίθεση που προετοιμάζεται τώρα με την υπογραφή νέου μνημονίου, από τη μια μέρα στην άλλη, χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία και αδιαφορώντας για την αντίδραση των λαϊκών μαζών.
Όσα παρατηρούμε αυτούς τους τέσσερεις μήνες και όσα  θα επακολουθήσουν μέχρι το τέλος του μήνα, με τη "δυστοκία", τους ελιγμούς και τη μετάθεση από μέρα σε μέρα της υπογραφής της συμφωνίας, συνδέονται με την εναγώνια προσπάθεια της κυβέρνησης να ντύσει με αριστερό περιτύλιγμα τη δεξιά πολιτική της και να νομιμοποιήσει στη συνείδηση του δημοκρατικού και αριστερού κόσμου τα ιμπεριαλιστικά  μνημόνια με αριστερά εύσημα, αποσκοπώντας στη χειραγώγηση και ενσωμάτωση πλατιών λαϊκών μαζών.
Γιατί όσο ο ΣΥΡΙΖΑ προσαρμόζεται στις προσταγές και τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης τόσο αποκαλύπτονται και οξύνονται οι εσωτερικές του αντιφάσεις, ανάμεσα στα πραγματικά συμφέροντα του κόσμου που εγκλωβίζεται και στην αντιλαϊκή πολιτική της ηγεσίας του.
Η σταθερή προσήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη στρατηγική της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης για αδιατάρακτη παραμονή στην ΕΕ και την Ευρωζώνη και στο γενικότερο πλαίσιο ιμπεριαλιστικής εξάρτησης που διατυπώθηκε με το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής "ανήκομεν εις την Δύσιν", αποτελεί  την ασφαλή εγγύηση για τη διαχείριση της αστικής εξουσίας και τις επερχόμενες  αντιλαϊκές εξελίξεις.
Ο σοσιαλδημοκρατικός ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται τώρα στην κυρίαρχη πολιτική δύναμη, στον ισχυρό  κετροαριστερό πόλο, δίνοντας βαθιά ανάσα στο σύστημα της καπιταλιστικής  εκμετάλλευσης και της ιμπεριαλιστικής  κυριαρχίας, εξασφαλίζοντας για την άρχουσα τάξη τον πολιτικό έλεγχο των μαζών και τη σταθεροποίηση  της πολιτικής της εξουσίας.
Ο άλλος πόλος του αστικού πολιτικού συστήματος, η ΝΔ ενεργεί ως δύναμη πίεσης και κρούσης του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας ολιγαρχίας για να συνεχιστεί αδιατάρακτα η βάρβαρη  πολιτική που εφάρμοσε τα προηγούμενα χρόνια, κάνοντας λόγο για "εθνική συνεννόηση" στα πλαίσια ενός νέου μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού με το ΣΥΡΙΖΑ.
Δίπλα στο δοκιμασμένο κόμμα της υποτέλειας, τη ΝΔ, οι κυρίαρχες  δυνάμεις, ξένες και ντόπιες, στηρίζουν και ενισχύουν τα δεκανίκια τους, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, και προετοιμάζουν τους όρους μιας ανασύνθεσης του κεντροδεξιού πόλου, προκειμένου να τον καταστήσουν προοπτικά διάδοχη εναλλακτική κυβερνητική λύση.

Απροκάλυπτος εξωραϊσμός της ΕΕ
και ιδεολογικοπολιτικός αφοπλισμός
του λαϊκού κινήματος
Τέσσερεις μήνες ήταν αρκετοί για να δείξουν πως όποιος ισχυρίζεται, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα εφαρμόσει μέσα στα πλαίσια της ΕΕ μια αριστερή, φιλολαϊκή πολιτική, αυτός λέει συνειδητά ψέμματα, αυτός εξαπατά το λαό, συγκαλύπτει και εξωραΐζει τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ και παραδίδει τον εργαζόμενο λαό αφοπλισμένο στους δυνάστες και εκμεταλλευτές του.
Γιατί η ΕΕ δεν είναι καμιά ένωση των ευρωπαϊκών λαών, όπως παραπλανητικά υποστηρίζουν δεκαετίες οι ρεφορμιστικές  δυνάμεις που συγκροτούν το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μια συνένωση των καπιταλιστικών δυνάμεων εναντίον των ευρωπαϊκών λαών. Είναι μια συνένωση των αστικών τάξεων των καπιταλιστικών κρατών κάτω από την ηγεμονία  δυο - τριών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων με πρώτη τη Γερμανία, που σκοπό έχει την αδιατάρακτη διαιώνιση  της καπιταλιστικής κυριαρχίας μέσω της πιο στυγνής εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και την εξασφάλιση  αποτελεσματικότερου ανταγωνισμού για τα ευρωπαϊκά μονοπώλια απέναντι  στους άλλους παγκόσμιους  ανταγωνιστές τους.
Αυτόν το σκοπό υπηρετούν  ευλαβικά όλα τα Σύμφωνα και οι Συνθήκες που συγκροτούν το ιμπεριαλιστικό οικοδόμημα της ΕΕ και τα οποία δηλώνει διαρκώς ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ πως είναι σεβαστά και δεσμευτικά για την κυβέρνησή του.
Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως, μέσα στα πλαίσια της ΕΕ, η συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης, τα αλλεπάλληλα  κύματα αντεργατικών μέτρων, η υπαγωγή  κάτω από τον ασφυχτικό ιμπεριαλιστικό έλεγχο είναι μονόδρομος. Η μορφή μόνο και το περιτύλιγμα μπορούν να αλλάξουν.
Πάντα σε κάθε διαπραγμάτευση για το πέρασμα μιας μνημονιακής συμφωνίας στήνεται το ίδιο σκηνικό. Μια προπαγανδιστική τρομοκρατική  επιχείρηση που εκβιάζει το λαό με την απειλή του Grexit και της χρεοκοπίας, προκειμένου να υποκύψει και να αποδεχθεί τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θέλουν να επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές δυνάστες και η ντόπια πλουτοκρατική ολιγαρχία. Αυτός ο πολιτικός εκβιασμός της εκδίωξης από την Ευρωζώνη και της επιστροφής στη δραχμή αποτέλεσε τα τελευταία πέντε χρόνια το βασικό προπαγανδιστικό μοχλό για τη χειραγώγηση και καθυπόταξη του λαού προκειμένου να υπαχθεί και να παραμένει η χώρα κάτω από τον έλεγχο των ιμπεριαλιστικών μνημονίων.
Τώρα ξαναφουντώνουν τα σενάρια με έναν καταιγισμό δημοσιευμάτων και βομβαρδίζεται ο λαός με τις τρομοκρατικές απειλές των ιμπεριαλιστών περί Grexit και χρεοκοπίας, αποσκοπώντας ακριβώς  στον εκβιασμό του λαού, στην παράλυση των λαϊκών αντιδράσεων και στο αδιαμαρτύρητο πέρασμα της αντιλαϊκής συμφωνίας με όλα τα βάρβαρα μέτρα που τη συνοδεύουν.
Κανένας πολιτικός εκβιασμός  από τους ιμπεριαλιστές δυνάστες και τους ντόπιους λακέδες τους και καμιά κάλπικη ή πραγματική απειλή περί Grexit δεν θα υποστείλει τον ασίγαστο αγώνα του λαού μας για την ανατροπή των μνημονίων υποδούλωσης, την απόκρουση των αντεργατικών μέτρων, την απαλλαγή του από τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας, την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και το διώξιμο των αμερικάνικων βάσεων.

Ο μόνος δρόμος για το λαό είναι
η πιο πλατιά αντίσταση και πάλη

Το επίπεδο ανάπτυξης  του λαϊκού κινήματος βρίσκεται χαμηλά και υποχωρεί ακόμα περισσότερο σήμερα, καθώς οι όποιες αγωνιστικές διαθέσεις υπονομεύονται και χτυπιούνται από τους κυβερνητικούς τελάληδες μιας κάλπικης ελπίδας και όλους αυτούς που παραπέμπουν στη "σκληρή διαπραγμάτευση" κηρύσσοντας την παραίτηση και τον αφοπλισμό του κινήματος.
Από την άλλη, η ηγεσία  του ΚΚΕ που ανακάλυψε όψιμα τα μνημόνια συνεχίζει τη διασπαστική πρακτική της στο μαζικό κίνημα και σε κάθε κινητοποίηση, επιτείνοντας τις αρνητικές επιδράσεις που έχει προκαλέσει στο συνδικαλιστικό κίνημα η πολύχρονη κυριαρχία του κυβερνητικού και ρεφορμιστικού  συνδικαλισμού, κρύβοντας πίσω από βροντερά συνθήματα και την κομματική περιχαράκωση, την  έλλειψη πίστης στον ενιαίο λαϊκό αγώνα, την "επαναστατική" φυγή από το πραγματικό πεδίο της ταξικής πάλης και τα ζωτικά αιτήματα των εργαζομένων.
Σε συνθήκες διαρκούς  επιδείνωσης της θέσης των εργαζομένων όπου η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού συνεχίζει να σηκώνει στους ώμους τα βάρβαρα μέτρα παλιών και νέων μνημονίων, η μόνη διέξοδος για το λαό είναι να στηριχθεί στις δικές του δυνάμεις, ο μόνος δρόμος είναι η πιο πλατιά αντίσταση και πάλη ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της υποτέλειας.
Η ανάπτυξη του λαϊκού αγώνα απαιτεί, πρώτα και κύρια, το αποτελεσματικό ξεσκέπασμα της παραπλανητικής προπαγάνδας και την αντιμετώπιση της υπονομευτικής επίδρασης που ασκεί στις πλατιές λαϊκές  μάζες και το κίνημα το λαθρεμπόριο ελπίδας και ασύστολης δημαγωγίας στο οποίο επιδίδεται η κυβέρνηση.
Ο λαός πρέπει να ορθώσει το ανάστημά  του, να δυναμώσει την πάλη του για να αποκρούσει τις επιθέσεις και τα τελεσίγραφα των ιμπεριαλιστών, για την ανατροπή των αντεργατικών μέτρων που πέρασαν και την απόκρουση αυτών που έρχονται, τη σταθερή διεκδίκηση και επανακατάκτηση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων που καταργήθηκαν, σε σύνδεση με τα γενικότερα αιτήματα πάλης για την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και την απαλλαγή από τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας και το γκρέμισμα του αντιδραστικού καθεστώτος της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας.
Πάνω στη βάση αυτών των κατευθύνσεων που έχουμε χαράξει, θα συνεχίσει επίμονα και σταθερά να αναπτύσσει τη δράση του το Μ-Λ ΚΚΕ μέσα στο μαζικό, εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα.
Και ταυτόχρονα, θα συμβάλλει στα πλαίσια της ΛΑ-ΑΑΣ από κοινού με τους συντρόφους του ΚΚΕ(μ-λ), ώστε να δυναμώσει η ανεξάρτητη πανελλαδική αγωνιστική παρέμβαση και δράση της για την υπόθεση του λαϊκού, δημοκρατικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

 

Tags: 


πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons