Σήμερα στο Χαλάνδρι: Ο πολιτισμός δεν καίγεται - Συναυλία στην Ρεματιά

Εγκαταστάθηκαν οι νέες κερκίδες στο Θέατρο της Ρεματιάς! Προς την τελική ευθεία για τη μεγάλη συναυλία "Μέσα από τις Στάχτες", που θα γίνει σήμερα Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 8 

Κάποιοι ανεγκέφαλοι επέλεξαν να χτυπήσουν τον μοναδικό χώρο πολιτισμού που διαθέτει μια πόλη 80.000 κατοίκων», ανέφερε ο δήμαρχος.

Όμως, με τη συγκινητική κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, 10 μέρες μετά τον εμπρησμό, το Θέατρο της Ρεματιάς ξαναγεννήθηκε από τις στάχτες του. «Την Κυριακή που μας πέρασε, με τη βοήθεια χιλιάδων πολιτών υπερβήκαμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και φυτεύσαμε πάνω από 100 δέντρα και θάμνους στη θέση των 20 -αιωνόβιων βέβαια- δέντρων που κάηκαν», είπε ο κ. Ρούσσος και συμπλήρωσε:«Την Τετάρτη θα είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους φίλους της Ρεματιάς, που είναι πολλοί και συγκινητικοί».
Η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Χαλανδρίου έχει γνωρίσει από την ανάληψη των καθηκόντων της έναν «συστηματικό πόλεμο», σημείωσε ο δήμαρχος, θυμίζοντας τις ποινικές διώξεις κατά του δημάρχου, τα θέματα των Ρομά που ανακινήθηκαν ή τα ζητήματα με τον χώρο στάθμευσης των απορριμματοφόρων και το ΤΑΙΠΕΔ. «Προφανώς αυτή η ενέργεια με το θέατρο αποτελεί μια κλιμάκωση των ενεργειών που γίνονται σε άλλο επίπεδο», υπογράμμισε ο κ. Ρούσσος

«Απ' όπου κι αν προέρχονται τα συμφέροντα που έδρασαν, είτε σχετίζονται με το θέατρο της Ρεματιάς είτε με το χώρο της νύχτας, εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, θα υπερασπιστούμε αυτό το δικαίωμα να κρατήσουμε την πόλη όρθια, με τους χώρους πολιτισμού, με τους χώρους δημοκρατίας που υπάρχουν», κατέληξε ο δήμαρχος.

Η ανακοίνωση του Δήμου

Χαλάνδρι 29/5/2015

Εμπρηστές κατέστρεψαν το Θέατρο στις 18 Μαΐου και στις 3 Ιουνίου το Θέατρο θα λειτουργήσει ξανά. Η διοίκηση του Δήμου, οι εργαζόμενοι, η Περιφέρεια Αττικής αλλά και χιλιάδες εθελοντές κατάφεραν μέσα σε ελάχιστες μέρες να αποδείξουν ότι κανείς και τίποτα δεν μπορεί να διαλύσει τα όνειρα των ανθρώπων. Κανένα σχέδιο δεν είναι ικανό να καταστείλει την επιθυμία για απόλαυση της τέχνης  και του πολιτισμού. Οι γιορτές στο Θέατρο της Ρεματιάς ξαναρχίζουν.

Στη συναυλία συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι καλλιτέχνες: Φωτεινή Βελεσιώτου, Καλλιόπη Βέττα, Δήμητρα Γαλάνη, Encardia, Γιάννης Θωμόπουλος, Θέμης Καραμουρατίδης, Θέμης Καραμουρατίδης, Σταμάτης Κραουνάκης, Αφροδίτη Μάνου, Νότης Μαυρουδής, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μάρτα Μορελεόν, Γιώτα Νέγκα, Γεωργία Νταγάκη, Αλεχάντρο Ντίαζ, Μίλτος Πασχαλίδης, Μιρέλλα Πάχου, Αφεντούλα Ραζέλη, Διονύσης Σαββόπουλος, Γιώργος Τοσικιάν, Μόρφω Τσαϊρέλη και η Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου.

Τους ευχαριστούμε από καρδιάς."

 



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons