ΙΣΡ: Ο ΕΟΠΥΥ αγνοεί τις ιδιαιτερότητες των νησιών μας και την ορθογραφία

Με την πρόσφατη υπουργική απόφαση ΦΕΚ B’ 1117/11-06-2015 καθορίζεται από τον ΕΟΠΥΥ το όριο συνταγογράφησης των γενόσημων φαρμάκων και ο καθορισμός του ορίου δαπάνης συνταγογράφησης.
Με λύπη μας, διαπιστώσαμε τα εξής:
Η ανορθόγραφη αναγραφή του Νομού μας αποδεικνύει πως ο ΕΟΠΥΥ όχι μόνο αγνοεί τις ανάγκες των νησιών αλλά καθώς φαίνεται και την ορθογραφία, αφού γράφει τα Δωδεκάνησα με δύο «σ» .
Στο συγκεκριμένο νομοθέτημα αναφέρεται πως τα όρια στην συνταγογράφηση έχουν προκύψει από την στατιστική επεξεργασία των δεδομένων από την έκδοση των συ­νταγών του προηγούμενου έτους ολόκληρης της Επι­κράτειας, ανάλογα με την ειδικότητα του ιατρού, την Περιφερειακή Ενότητα που εδρεύει και την επισκεψιμότητα για τον αντίστοιχο μήνα του έτους. Βάσει των παραπάνω περιμέναμε το πλαφόν να είναι διαφορετικό τουλάχιστον τους καλοκαιρινούς μήνες και να διαφοροποιείται από τους χειμερινούς μήνες, αφού είναι γνωστό σε όλους ότι υπάρχουν μεγάλες μετακινήσεις τόσο επισκεπτών όσο και εργαζομένων
την θερινή περίοδο από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς τα νησιά.

Η επεξεργασία των δεδομένων για τον ορισμό του πλαφόν ήταν αυτά του 2014 που όμως για τρεις και πλέον μήνες υπήρχε το οριζόντιο και ποσοτικό πλαφόν που δεν ήταν αντιπροσωπευτικό της κατανάλωσης φαρμάκων.

Το χαμηλό όριο συνταγογράφησης που παρατηρείται στο νομό μας, σχεδόν για όλες τις ειδικότητες μας προκαλεί απορία. Λίγοι ιατροί με χαμηλό πλαφόν δεν συνάδουν.

Στο παράρτημα 1 καθορίζονται ανά ιατρό οι ελάχιστοι ποσοστιαίοι στόχοι συνταγογράφησης γενόσημων φαρμάκων. Ωστόσο, οι στόχοι αυτοί είναι κρυπτογραφημένοι αφού είναι με κωδικοποίηση

Ως Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου θεωρούμε πως το σύστημα υγείας της χώρας παρά τις καταβληθείσες προσπάθειες χρειάζεται ακόμα επανασχεδιασμό και γενναίες μεταρρυθμίσεις. Για να συμβεί όμως αυτό, πρέπει να σταματήσουν τα οριζόντια μέτρα και να πραγματοποιηθούν οι έλεγχοι εκείνοι που θα απομονώσουν όσους παρατυπούν.
Αναμένουμε από τους Βουλευτές του νομού μας να αναλάβουν κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για την επίλυση των ζητημάτων αυτών.

Για τον Ι.Σ.Ρ
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Χρήστος Απ. Μαντάς Ηλίας Ιωαν. Τσέρκης

Πηγή:www.dimokratiki.gr


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons