Πάτρα : Το φαγοπότι στο Νοσοκομείο του Ρίου έχει και ουρά

ΡatrasTimes.gr
Οι αποκαλύψεις για το φαγοπότι που γινόταν χρόνια στο ΠΠΝΠ, τρόμαξαν πρόσωπα και παρέες και λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και από το patrastimes.gr ,μέλη του συστήματος που έδινε 12.500 χιλιάδες ευρώ για την αγορά κάθε ένα απινιδωτή αντί για 3500 χιλιάδες που δίνονται σήμερα και πάνω από 4.000 για στεντ όταν σήμερα η προμήθεια γίνεται με 167 ευρώ, προσπάθησαν να περάσουν στην αντεπίθεση αλλά και να κλείσουν στόματα.
Ωστόσο, κανένας από τους εμπλεκόμενους στη μεγάλη σπατάλη που γινόταν επί δεκαετίες με την μέθοδο της υπερτιμολόγησης σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο , δεν μπήκε στον κόπο να δώσει απαντήσεις ή πειστικές εξηγήσεις

Την ίδια ώρα το patrastimes.gr φέρνει στο προσκήνιο νέα στοιχεία, από τα οποία προκύπτει, πως σε ότι αφορά την παραγωγή οξυγόνου στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου σε ετήσια βάση για την αγορά τους γινόταν σπατάλη 300.000 ευρω, όχι μόνο δεν είχαν μεριμνήσει για να φτιάξουν μονάδα παραγωγής του, αλλά όπως φαίνεται από την έρευνα, η μονάδα υπήρχε αλλά δεν δούλευε!!!

Παράλληλα η Δημοσιογραφική έρευνα φέρνει στο φως μια ακόμα παράμετρο σε ότι αφορά τη σπατάλη για την αγορά υλικών καθώς όπως προκύπτει από δηλώσεις στελεχών του ΠΠΝΠ, αυτή γινόταν συνειδητά και με τη σύμφωνη γνώμη παραγόντων της υγείας σε Πάτρα και Αθήνα και μάλιστα με τη μορφή υπερτιμολογήσεων.

Θέματα ηθικής τάξης

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το Patrastimes.gr σε περιόδους όπου οι προμήθειες υλικών κόστιζαν χρυσάφι, πρόσωπο το οποίο ήταν δίπλα σε διοικητή του ιδρύματος παράλληλα είχε τοποθετηθεί και υπεύθυνο για τις προμήθειες του νοσοκομείου. Το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο ακόμα και αν κάτι τέτοιο είναι νόμιμο είναι και δίκαιο αλλά και ηθικό.

Διακομματική συνεργασία

Τα όσα επί δεκαετίες συμβαίνουν στο βασίλειο του ΠΠΝΠ δεν είναι προϊόν πολιτικών και αναλγησίας ενός μόνο κόμματος , αλλά σε πολλές περιπτώσεις διακομματικής συνεργασίας, καθώς το σκηνικό συντηρείτο ανεξαρτήτως ποιος κυβερνούσε ή διοικούσε.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση όπου όταν στο νοσοκομείο ανέλαβε καθήκοντα νέος διοικητής και αυτός προσπάθησε να μετακινήσει από νευραλγικό πόστο που αφορά στις δαπάνες και την προμήθεια του νοσοκομείου συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο αναρριχήθηκε επί ημερών άλλης διοίκησης , ήρθε αντιμέτωπος με παρατρεχάμενο – σύμβουλο υπουργού στο υπουργείο υγείας, με αποτέλεσμα να κάνει πίσω και να αφήσει στο πόστο του το..στέλεχος.

Επιχείρηση φίμωσης

Τα όσο αποκάλυψε πριν από δύο περίπου εβδομάδες ο διοικητής του ΠΠΝΠ Χ. Μπονάνος αλλά και έφερε στο προσκήνιο το patrastimes, ενόχλησαν και αμέσως στήθηκε επιχείρηση φίμωσής του ή ακόμα και αποκήρυξής του από το σωματείο εργαζομένων.

Εργαζόμενος ο οποίος επί μακρόν εμπλέκεται σε πολλές υποθέσεις ως προς τη λειτουργία του νοσοκομείου, επιχείρησε και αξίωσε από το σωματείο των εργαζομένων να καταγγείλει τον διοικητή, με το πρόσχημα πως οι δηλώσεις του λοιδορούν και διαπομπεύουν εργαζόμενους, αλλά η διοίκηση του σωματείο έκανε σαφές πως εάν πρέπει να καταγγελθεί κάποιος, αυτός είναι παράγοντας της υγείας με θητεία στην Πάτρα και την Αθήνα που συντηρεί καταστάσεις και παρεμβαίνει προκειμένου να μην μετακινηθούν από νευραλγικά πόστα άτομα τα οποία εξυπηρετούν και αν χρειαστεί συγκαλύπτει πεπραγμένα τους.

ΣΥΝΑΦΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ



πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons