Η τροπολογία για τα ληξιπρόθεσμα, η έλλειψη ρευστότητας και η χαμένη ατμομηχανή της ανάπτυξης

Με στόχο να πληρωθούν όσο το δυνατόν πιο άμεσα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους υγείας, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προχωρά σχετική τροπολογία.
Πρόθεση της ηγεσίας και προσωπικά του υπουργού κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή ήταν η συγκεκριμένη τροπολογία να περάσει στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια («Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Ελληνικής ιθαγένειας - Ενσωμάτωση στην ελληνική έννομη τάξη των Οδηγιών 2011/98/ΕΕ σχετικά με την ενιαία διαδικασία υποβολής αίτησης για τη χορήγηση στους πολίτες τρίτων χωρών ενιαίας άδειας διαμονής και εργασίας στην επικράτεια κράτους μέλους και σχετικά με κοινό σύνολο δικαιωμάτων για τους εργαζομένους από τρίτες χώρες που διαμένουν νομίμως σε κράτος μέλος και 2014/36/ΕΕ σχετικά με τις προϋποθέσεις εισόδου και διαμονής πολιτών τρίτων χωρών με σκοπό την εποχιακή εργασία και άλλες διατάξεις») –το οποίο σήμερα θα συζητηθεί κατ' άρθρο, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται εφικτό.
Στόχος πάντως είναι να κατατεθεί η τροπολογία αυτή όσο το δυνατόν πιο άμεσα, ενδεχομένως σε άλλο νομοσχέδιο.

Η τροπολογία για τα ληξιπρόθεσμα αφορά σε 200 εκατ. ευρώ, ποσό που θα μοιραστεί στους περισσότερους παρόχους υγείας, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι ο ΕΟΠΥΥ κλείνει τους λογαριασμούς του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο οι προμηθευτές αναλωσίμων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων έχουν λαμβάνειν περί το 1,2 δις ευρώ, τόσο από τον ΕΟΠΥΥ όσο και από τα νοσοκομεία. Η κατάσταση αυτή, όπως είναι φυσικό, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε κλάδους που κάποτε ήταν υγιείς και βιώσιμοι και τώρα οδηγούνται σε μαρασμό, αλλά και τεράστιο πρόβλημα σε χιλιάδες εργαζομένους.

Η έλλειψη ρευστότητας και η διαρκώς αυξανόμενη ανεργία -κυρίως σε νέες ηλικίες- σε συνδυασμό με την δραματική δημοσιονομική κατάσταση αποτελούν αυτή την στιγμή εκρηκτικό μείγμα για την χώρα, κάτι που επεσήμανε και ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής σε χθεσινοβραδινή εκπομπή στο MEGA. Τα τελευταία 5 χρόνια, σύμφωνα με τον υπουργό, δεν αυξήθηκε ούτε μία μονάδα το ΑΕΠ, ενώ οι νέοι Έλληνες, αντί να αποτελούν την ατμομηχανή της οικονομίας και της ανάπτυξης της Ελλάδας, επιλέγουν να μεταναστεύσουν και να αποτελέσουν την ατμομηχανή της ανάπτυξης του εξωτερικού.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons