Της… “τρελής” μετά από την εφημερία!

Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - VIRUS.COM.GR
Τέσσερις επιθέσεις ασθενών σε εργαζόμενους, μόνο το τελευταίο διάστημα…
Άναυδος μένει όποιος μπει στην Ψυχιατρική Κλινική του Θριάσιου Νοσοκομείου μετά από εφημερία. Ράντζα σε κάθε γωνιά και κάθε διάδρομο της κλινικής, που έχει 19 κλίνες αλλά φτάνει να νοσηλεύει μέχρι και 37 ασθενείς. Άνθρωποι με σοβαρές ψυχικές ασθένειες και πρόσθετα προβλήματα υγείας, κυριολεκτικά σκοντάφτουν ο ένας πάνω στον άλλο, με αποτέλεσμα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε μία ασθενής: «να μην υπάρχει μία ήσυχη γωνιά, να κάτσω να κλάψω».
Χρόνιοι ασθενείς, που θα έπρεπε να έχουν μεταφερθεί σε δημόσιες δομές για χρόνιους πάσχοντες, παραμένουν στην κλινική, λόγω ανυπαρξίας των κατάλληλων δομών.
Σ’ αυτή την Κλινική, το προσωπικό από την απόγνωση τείνει να γίνει ένα με τους ψυχικά ασθενείς στην εφημερία…

Στις περισσότερες βάρδιες, 2 μόνο νοσηλευτές καλούνται να δώσουν νοσηλεία, να καθαρίσουν ασθενείς που δεν έχουν καν τον έλεγχο της ούρησης και της αφόδευσης, να προσέχουν για να μην κάνει κανείς κακό στον εαυτό ή σε άλλο νοσηλευόμενο, να συμβάλλουν στη θεραπευτική παρέμβαση.

Οι γιατροί αντίστοιχα, συχνά παραμένουν στην κλινική για περισσότερες από 36 συνεχόμενες ώρες, πολλές φορές άυπνοι. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα που χρειάζεται η μεταφορά ασθενή σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα παρουσία γιατρού, στην Κλινική απομένει μόλις 1ας γιατρός!

Συνολικά, συνθήκες εντελώς ακατάλληλες, για νοσηλεία ψυχικά ασθενών, που δυσκολεύουν τη φιλότιμη προσπάθεια γιατρών, ψυχολόγων και νοσηλευτικού προσωπικού να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους.

Ποιος εκθέτει το νοσοκομείο;

Μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί 4 επιθέσεις ασθενών σε εργαζόμενους στην Ψυχιατρική Κλινική του Θριάσιου Νοσοκομείου.

Όπως υποστηρίζει η Επιτροπή Αγώνα Θριάσιου Νοσοκομείου του ΠΑΜΕ, νοσηλεύτρια που προέβη πρόσφατα σε αναφορά της επίθεσης που δέχτηκε, κατηγορήθηκε από στέλεχος του νοσηλευτικού ιδρύματος ότι «εκθέτει το νοσοκομείο», για να απαντήσει υποδειγματικά ότι «το νοσοκομεία εκθέτει εμάς σε κίνδυνο».

«Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων στον τομέα της Ψυχικής Υγείας, που έκλεισαν δημόσια ψυχιατρικά νοσοκομεία σε μία περίοδο που αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω ψυχογενών αιτιών, και που η φτώχεια, η ανεργία, η εντατικοποίηση, υποσκάπτουν ακόμη περισσότερο την ψυχική υγεία ακόμα και σ’ όσους δεν έχουν προηγούμενο ιστορικό ψυχικής διαταραχής» καταλήγει η Επιτροπή Αγώνα Θριάσιου Νοσοκομείου του ΠΑΜΕ.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons