Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ

Ρυθμίσεις ανάσα για χιλιάδες εγκλωβισμένους αυτοαπασχολούμενους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), και του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ), περιλαμβάνει τροπολογία την οποία ενέταξε στο σχέδιο νόμου για την ανακούφιση των ΑμεΑ ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης                                                              Δημήτρης Στρατούλης.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα ο κ. Στρατούλης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας, στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται κατ' αρχήν ρύθμιση για τους 5.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, οι οποίοι έχουν υποβάλλει αιτήσεις συνταξιοδότησης αλλά δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν γιατί οι οφειλές τους υπερβαίνουν το ανώτερο όριο οφειλής για συνταξιοδότηση, δηλαδή τις 20.000 ευρώ και δεν μπορεί να γίνει συμψηφισμός με τη σύνταξη.
Γι αυτήν την κατηγορία ασφαλισμένων το «πλαφόν» της οφειλής θα επεκταθεί στις 50.000 ευρώ και θα συμψηφίζεται με τη σύνταξη σε 60 συνολικά δόσεις. Η διάταξη αυτή είναι μεταβατική και θα ισχύσει έως το τέλος του 2016, ενώ το ποσό της μηνιαίας δόσης δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το κατώτατο όριο σύνταξης που χορηγείται από τον ΟΑΕΕ.
Με την πάγια διάταξη, το επιτρεπόμενο όριο οφειλής για συνταξιοδότηση για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ επεκτείνεται από τις 20.000 ευρώ στις 25.000 ευρώ και για τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ από τις 15.000 ευρώ στις 25.000 ευρώ.
Παράλληλα, στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ αλλά και στους αυτοαπασχολούμενους του ΕΤΑΑ (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι) θα δοθεί η δυνατότητα να επιλέξουν για την ασφάλισή τους ως και τρεις ασφαλιστικές κλάσεις χαμηλότερα, ώστε να περιορίσουν την επιβάρυνση από τις αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, η μηνιαία εισφορά των ασφαλισμένων μπορεί να μειωθεί στα 131 ευρώ, από τα 380 ευρώ το μήνα που είναι σήμερα.
Αναφερόμενος εν συνεχεία στην πορεία της ρύθμισης των 100 δόσεων, ο κ. Στρατούλης είπε σχετικά με τον ΟΑΕΕ ότι έχουν ρυθμιστεί έως τώρα οφειλές ύψους 1,5 δισ. ευρώ από 115.000 οφειλέτες και έχουν εισπραχθεί 50 εκατ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τον ΟΓΑ, έχουν υποβληθεί στον Οργανισμό 22.000 αιτήσεις και έχουν ενταχθεί στη νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών 16.000 από τους συνολικά 238.000 οφειλέτες. Οι οφειλές προς τον ΟΓΑ ανέρχονται στα 300 εκατ. ευρώ, ενώ το 50% των οφειλετών χρωστούν ποσά έως 1.000 ευρώ ο καθένας.
Ο υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης αναφέρθηκε τέλος στη ρύθμιση του σχεδίου νόμου για την επαναχορήγηση σύνταξης σε 30.000 ανασφάλιστους υπερήλικες η οποία είχε διακοπεί τα τελευταία χρόνια με τη χρήση εισοδηματικών κριτηρίων που προέβλεπαν οι νόμοι των μνημονίων.
Σύμφωνα με τη ρύθμιση, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες θα εισπράξουν σύνταξη 260 ευρώ από την 1/10/2015 και 360 ευρώ από την 1/10/2016.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons