Δείτε τι έκαναν τις προτάσεις της κυβέρνησης οι δανειστές

Ο πιο «κακός μαθητής» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της λιτότητας είναι η ελληνική Κυβέρνηση σύμφωνα με τις εξετάσεις των δανειστών τις χώρας μας.

Οι θεσμοί παρέδωσαν στην Κυβέρνηση το κείμενο γεμάτο διορθώσεις με κόκκινο «μελάνι» καλώντας την, επι της ουσίας, να το πάρει πίσω και να το επιστρέψει ώστε να το εξετάσουν ξανά.

Υπογραμμίσεις, διαγραφές θέλουν να αντικατασταθούν με αυξήσεις στον ΦΠΑ, στο ασφαλιστικό και στο συνταξιοδοτικό.

Δείτε εδώ όλη την επιστολή

Τι μέτρα απαιτεί η αντιπρόταση των δανειστών

 Επιμένει στα έσοδα από ΦΠΑ στο 1% του ετήσιου ΑΕΠ (αντί για 0,741% του ΑΕΠ). Ο ΦΠΑ στην εστίαση ανεβαίνει στο 23%. Το 13% αφορά μη επεξεργασμένα τρόφιμα, ενώ η ισχύ των συντελεστών είναι η 1η Ιουλίου. Καταργούνται οι εκπτώσεις στα νησιά. Στο 6% μένουν μόνο φάρμακα, βιβλία, θέατρα.

100% προκαταβολή φόρου από τα νομικά πρόσωπα

Κατάργηση φοροαπαλλαγών στα αγροτικά καύσιμα

Μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 400 εκατ. (αντί για 200 που προτείναμε)

Μικρότερη αύξηση στη φορολογία των κερδών των νομικών προσώπων - επιχειρήσεων (από το 26% να πάει στο 28% και όχι στο 29% που προτείναμε)

Αφαιρεί τη φορολογία e-gaming -VLTs (φρουτάκια)

Αφαιρεί τα έσοδα από τις άδειες 4G και 5G της κινητής τηλεφωνίας

Αφαιρεί τις φοροαπαλλαγές για τους κατοίκους των νησιών

Συντάξεις

Επιμένει στην πλήρη εφαρμογή του νόμου 3863/10 (κυρίως στον υπολογισμό των συντάξεων, αυξάνει τις χαμηλές συντάξεις και μειώνει τις υψηλές).

Επιμένει σε ισοδύναμα για την αναστολή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος

Ζητά εξοικονόμηση 0,25%-0,5% του ΑΕΠ για το 2015 και 1% για το 2016

Πλήρης εξάλειψη των πρόωρων συντάξεων μέχρι το 2022 (στα 67 χρόνια ανεξάρτητα από χρόνια εργασίας ή στα 62 χρόνια με 40 χρόνια εργασίας)

Κατάργηση/αντικατάσταση του ΕΚΑΣ μέχρι Δεκέμβριο 2017

Αύξηση εισφορών υγείας συνταξιούχων από το 4% στο 6%

Σταδιακή κατάργηση όλων των εξαιρέσεων που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και εναρμόνιση των ασφαλιστικών εισφορών με τη δομή του ΙΚΑ από 1 Ιουλίου 2015

Κατάργηση όλων των εισφορών υπέρ τρίτων (π.χ. αγγελιόσημο) μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015

Εύρεση ισοδύναμων που θα καλύψουν το κόστος της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας περί αποκατάστασης των μειωμένων συντάξεων.

Επισυνάψεις: 


πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons