Γ.Γ. Ισότητας Φύλων: Φάτε μάτια Ψάρια(νο)

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλεται ως αήθης η επίθεση του Γρηγόρη Ψαριανού εναντίον της Θεανώς Φωτίου, εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φίλων.

Δείτε την ανακοίνωση:

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το χθεσινό επεισόδιο, από τη χρήση επιφωνημάτων που συνηθίζονται για να τραβήξουν την προσοχή ζώων, μέχρι το χτύπημα του χεριού στο τραπέζι, την ένταση της φωνής, τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς και τέλος την απειλητική στάση σώματος προς τη συνομιλήτρια, αποτελούν κατεξοχήν παραδείγματα τρόπων με τους οποίους ασκείται η έμφυλη βία στο δημόσιο χώρο αλλά και στην καθημερινότητα.

Η Υπουργός απέφυγε την περαιτέρω κλιμάκωση της βίας με την αποχώρησή της. Πόσες όμως πολιτικοί φιμώνονται στην προσπάθειά τους να αποφύγουν να γίνουν στόχος παρόμοιας αντιμετώπισης και πόσες γυναίκες δεν έχουν τη δυνατότητα να αποκόψουν σχέσεις όπου υφίστανται τέτοιου είδους συμπεριφορές καθημερινά;

Πιστεύουμε ότι φαινόμενα όπως το χθεσινό, δημιουργούν συνθήκες αναπαραγωγής έμφυλων στερεοτύπων και απενοχοποίησης της έμφυλης βίας είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό χώρο. Ως αρμόδιος κυβερνητικός φορέας ελπίζουμε σύντομα τα αντανακλαστικά της κοινωνίας να επαρκούν για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών, έως τότε όμως οφείλουμε να τα επισημαίνουμε, να τα καταδικάζουμε και να εισηγούμαστε πρωτοβουλίες για την αποφυγή τους.  

Το επίμαχο περιστατικό από την χθεσινή εκπομπή:πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons