Τσίπρας: Θα δώσουμε τη μάχη με πατριωτικό αίσθημα ευθύνης, αν την κερδίσουμε όλοι θα επωφεληθούν

Λίγα λεπτά μετά τις 23:30 έγινε η τριτολογία του Πρωθυπουργού:

Σημεία από την τριτολογία του Πρωθυπουργού
Θα δώσουμε τη μάχη με πατριωτικό αίσθημα ευθύνης, αν την κερδίσουμε όλοι θα επωφεληθούν

Η εξέλιξη σε αυτή τη μάχη δεν αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα, αλλά την πορεία της Ευρώπης προς το μέλλον

 Δίνουμε μια σκληρή και δύσκολη μάχη για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού

 Θα συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση για μια κοινωνικά δίκαιη και οικονομικά βιώσιμη συμφωνία

Ορθώς προχωρούμε στη μη αποδοχή της πρότασης των θεσμών ως βάση συζήτησης


Λίγα λεπτά πριν τις 22:00 έγινε η δευτερολογία του Πρωθυπουργού:
Αρχικά, ο πρωθυπουργός είπε: "Είχα αποφασίσει να μιλήσω μόνο επί της ουσίας για να γίνει σαφής ενημέρωση του λαού και της Βουλής για τη διαπραγμάτευση. Επέλεξα να μην σηκώσω τους τόνους γιατί σημασία έχει η τοποθέτηση των κομμάτων και παρά τις εγκληματικές ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων που καθιστούν σήμερα εξαιρετικά δύσκολες τις διαπραγματεύσεις.
Διαπιστώνω ότι υπάρχει νήμα που συνδέει τις ομιλίες του Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Σταύρου Θεοδωράκη: η ελπίδα ότι θα υπογράψει νέο μνημόνιο. Κατανοώ την προσδοκίας σας και τον κρυφόσας πόθο για να καταφέρετε να κρύψετε τις ευθύνες σας. Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε νέο μνημόνιο. Κι αν δίνουμε μια σκληρή μάχη είναι γιατί δεν δεχόμαστε να υπογράψουμε ό,τι μας φέρνουν χωρίς να διαπραγματευτούμε, όπως κάνατε εσείς. Αυτή είναι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης που κάνει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες περήφανους".

Και συνέχισε απευθυνόμενος στο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: "Καταγράφω κ. Σαμαρά την άρνησή σας στην πρόταση των θεσμών ως έχει. Σήμερα είδαμε τον αντιμνημονιακό Σαμαρά. Σας είχαμε ξεχάσει έτσι... Όταν ο κύριος Χαρδούβελης έστειλε το e-mail δεν σας είχε ρωτήσει; Είναι άσκοπο να συγκρίνετε την πρόταση των δανειστών, με την πρόταση που εσείς κάνατε γιατί είναι σχεδόν ταυτόσημη. Συντάσσεστε με την εθνική γραμμή να μην γίνει δεκτό το κείμενο των δανειστών και αυτό βοηθάει την κυβέρνηση στη διαπραγματευτική της προσπάθεια".

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης και την πιο κρίσιμη καμπή της και για αυτό ήθελε να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα και τους Έλληνες πολίτες. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει κάτι και στόχος είναι να έρθει η καλύτερη δυνατή συμφωνία. 

Σημείωσε πως από την αρχή η κυβέρνηση ήθελε μία ευρωπαϊκή λύση για το ελληνικό ζήτημα, μία λύση ουσιαστική μακριά από τη λιτότητα. O κ. Τσίπρας μίλησε για την ελληνική πρόταση που κατέθεσε το Μαξίμου στους δανειστές, μιλώντας πως αυτή η πρόταση δεν είχε τις ελληνικές θέσεις, αλλά τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων του Brussels Group. 

Συνέχισε πως η ελληνική πρόταση είναι η μόνη ρεαλιστική λύση και πως το βασικό της χαρακτηριστικό είναι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Παραδέχθηκε πως στην ελληνική πρόταση υπάρχουν δύσκολες αποφάσεις, αλλά σημείωσε πως θα είναι δυνατή εάν αλλάξει η συνταγή των μνημονίων και της λιτότητας. Έθεσε το θέμα του ελληνικού χρέους, λέγοντας πως για να επιτευχθεί μία σωστή συμφωνία θα πρέπει να βρεθεί και λύση στο πρόβλημα της βιωσιμότητας του χρέους. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε πως είναι αναγκαία μία λύση που θα τελειώνει τα σενάρια για έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η πρόταση των θεσμών που του παρέδωσε ο Γιούνκερ τον εξέπληξε δυσάρεστα, λέγοντας πως δεν περίμενε πως θα του δώσουν μία πρόταση που δεν έχει λάβει υπόψιν τις διαπραγματεύσεις στο Brussels Group. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόταση των Θεσμών για κατάργηση του ΕΚΑΣ και την αύξηση του ΦΠΑ στην ενέργεια, λέγοντας πως κανείς βουλευτής δεν θα μπορούσε να ψηφίσει κάτι τέτοιο. 

Ξεκαθάρισε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να συναινέσει σε παράλογες προτάσεις από τους δανειστές με εξοντωντικά μέτρα, λέγοντας πως θεωρεί πως αυτή η πρόταση ήταν μία κακιά στιγμή για την Ευρώπη. Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους αρχηγούς των κομμάτων να τοποθετηθούν για το εάν συμφωνούν με τις προτάσεις των δανειστών. 

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει πληρώσει όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις της παρά τον στραγγαλισμό που έχουν επιβάλει οι θεσμοί στην ελληνική οικονομία. Κατηγόρησε την ΕΚΤ πως χωρίς νομικό έρεισμα επιβάλλει τον οικονομικό στραγγαλισμό, κάνοντας λόγο πως δεν είναι και ηθικό. 

Για τη συμφωνία σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας πως είναι περισσότερο κοντά από κάθε άλλη φορά και επανέλαβε πως η ελληνική κυβέρνηση έμεινε όρθια στη διαπραγμάτευση. Αναφερόμενος στην πληρωμή του ΔΝΤ δήλωσε πως ο χρόνος δεν λιγοστεύει μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τους υπόλοιπους. 

Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως θα επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις στα εργασιακά με νομοθετική πρωτοβουλία και με βάση τον ILO. Zήτησε ψυχραιμία τις επόμενες ημέρες που θα είναι στην τελική ευθεία η διαπραγμάτευση και κάλεσε και τον λαό να είναι ψύχραιμος. πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons