Ονειροτάξιδο στο διάστημα - Μπείτε σε τροχιά

Ονειροτάξιδο στο διάστημα - Μπείτε σε τροχιά

Αν ξεκινήσουμε τα ονειροτάξιδα και στο διάστημα, τότε ζωή να έχουμε δεν θα βαρεθούμε ποτέ. Και μόλις ξεκινάμε.
Ελάτε να χορτάσουμε θέα, σκοτάδι με φως, ελάτε να δούμε πως είναι το άπειρο...

Επιμέλεια: Νικολαϊδου Ελένη

Ξεκινάμε ψηλά στον ουρανό πάνω από το παρατηρητήριο La Silla Paranal στην Ατακάμα της Χιλής. Από εκεί θα φύγουμε και θα δούμε αυτά τα χρώματα, τα πράσινα και τα κίτρινα που είναι λάμψεις από την εκπομπή του φωτός από τη Γη.

Θαύμα θα περάσουμε. Προειδοποιώ όμως δεν έχει ψώνια, περπάτημα και μασούλημα σε τουριστικά μαγαζάκια... φωτογραφίες μόνο...

αυτό που βλέπετε είναι ο Γαλαξίας μας, υπέροχος δεν είναι;

Φτάνουμε στο νεφέλωμα Μέδουσα. Πιο όμορφο όνομα δεν μπορούσαν να δώσουν. Αφήστε που θα νιώσουμε και οικεία στο διάστημα γιατί όλα τα ονόματα είναι ελληνικά. Αυτό το νεφέλωμα το βλέπουν και από το τηλεσκόπιο της Χιλής. Στο κέντρο της Μέδουσας βλέπουμε ένα άστρο που είναι το καημενούλι ετοιμοθάνατο και έχει σκορπιστεί στο διάστημα και γι αυτό βλέπουμε αυτά τα όμορφα χρωματιστά σύννεφα. Κάπως έτσι θα γίνει και ο δικός μας Ήλιος αλλά πολλά δισεκατομμύρια χρόνια από τώρα, δεν  υπάρχει λόγος να ανησυχούμε, άλλωστε εμείς μπορεί να καταφέρουμε να καταστραφούμε πολύ πιο γρήγορα.

Κάνουμε μία στάση στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, εννοείται ότι μας περιμένουν, και μιλάμε με τους αστροναύτες. Δεν νομίζω ότι θα μας αφήσουν να φορέσουμε το "κουστούμι πιγκουίνου" που τους βοηθάει να προσαρμοστούν οι μυς τους όταν επιστρέψουν στη Γη. Παρ΄ όλα αυτά θα χαζέψουμε.

 

Και όσο και να απομακρυνόμαστε από τη Γη, δεν σταματάει να μας μαγεύει και όσο είμαστε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τραβάμε φωτογραφίες από τη Γη. Να εκεί κάτω βλέπουμε τις Ανδεις.

Και αυτό που βλέπουμε είναι η Αριζόνα στις ΗΠΑ, τι τοπίο ε;

Δείτε από κοντά μία κάψουλα Σογιούζ που έχει δέσει στο Διαστημικό σταθμό

Και φεύγουμε από το σταθμό και πάμε πιο μακριά, όσο σχετικό και να είναι αυτό στο διάστημα. Φτάνουμε στον Άρη και ίσα που προλαβαίνουμε το ηλιοβασίλεμα. Φοβερό δεν είναι; Μην σας παραξενεύει το μπλε χρώμα, έτσι είναι το ηλιοβασίλεμα στον Αρη, μπλε!!! Έχει να κάνει με το φως και τη σκόνη στην ατμόσφαιρα του πλανήτη. Περισσότερα δεν ξέρω παιδιά, δεν είμαι ειδικός....

Να και μία ηλιακή έκλαμψη σε αυτόν τον δίσκο που λέγεται Ήλιος και του χρωστάμε τόσα πολλά (περισσότερα από όσα χρωστάμε στα διάφορα ταμεία και τράπεζες)

Και επειδή είμαι καλή ξεναγός γυρίστε όλοι προς τα εκεί που σας δείχνω και δείτε αυτόν τον μακρινό γαλαξία που τώρα που τους σώθηκαν τα ελληνικά ονόματα λέγεται NGC 6240. Οχι δεν μπορούμε να πάμε, είναι μακριά, βρίσκεται 400 εκατομμύρια έτη φωτός στον αστερισμό Οφιούχο. Μιαν άλλη φορά....

και σιγά σιγά γυρνάμε και περνάμε από τον Κρόνο, γαλήνιος που είναι ε; Ότι όμως φαίνεται γαλήνιο δεν είναι και απαραίτητα. Έχει ανέμους στην επιφάνειά του που τρέχουν με 1.800 χιλιόμετρα την ώρα, οπότε απ΄εξω ό,τι δούμε.

Ουπς! παραλίγο να πέσουμε πάνω του, είναι κάτι σα διαστημικό φορτηγό πλοίο, πηγαίνει για ανεφοδιασμό...

Λοιπόν, βγάλτε τις στολές, βγάλτε και τις τελευταίες φωτογραφίες και πάμε σπιτάκια μας μέχρι το επόμενο ονειροτάξιδο. Να είσαστε πάντα καλά και αν έχετε προτάσεις για ονειροτάξιδο ή θέλετε να πάμε σε ένα συγκεκριμένο μέρος γράψτε στα σχόλια.

ΕΝ

 

 πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons