Αλλάζουν οι προθεσμίες για το δημοψήφισμα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Αλλαγές στις χρονικές προθεσμίες και στις προϋποθέσεις του δημοψηφίσματος θα επιφέρει η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, την οποία αναμένεται να καταρτίσει μέχρι το απόγευμα της Κυριακής η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες.

Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τον πρόεδρο της δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να αρνηθεί να υπογράψει την κύρωση της χθεσινής απόφασης της Βουλής, αλλά και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα προβλέπεται να καταργηθεί η κλήρωση των εφόρων και των δικαστικών αντιπροσώπων, η οποία ορίζεται στο άρθρο 68 του Προεδρικού Διατάγματος 26/2012, σε δημόσια συνεδρία από το πρώτο τμήμα του Αρείου Πάγου για να διοριστούν οι ίδιοι που συμμετείχαν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

Στη συνέχεια, η κυβέρνηση επισπεύδει την διαδικασία μειώνοντας σε μία ημέρα την συγκρότηση των δύο επιτροπών υποστήριξης για την επίβλεψη της διαδικασίας του δημοψηφίσματος, για τις οποίες προβλεπόταν τρεις μέρες Σύμφωνα με το νόμο 4023 του 2011 στο άρθρο 10 & 2.

Στον ίδιο νόμο προβλέπεται ότι τα ψηφοδέλτια και οι φάκελοι αποστέλλονται στον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη το αργότερο πέντε ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας. Η διάταξη αυτή δεν είναι εφικτή τώρα και αναμένεται να αλλάξει. 

Πηγή: Το ποντικιπηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons