Πέθανε ο Κρίστοφερ Λι

Έφυγε στα 93 του χρόνια. 

Γεννήθηκε στις 27 Μαϊου το 1922 στο Λονδίνο. Ο ηθοποιός έγινε γνωστός από το ρόλο του Δράκουλα ενώ ένας από τους τελευταίους του ρόλους ήταν ο "κακός" μάγος Σάρουμαν στο Lord of the Rings

Ήταν τόσο δραστηρίος μέχρι το τέλος της ζωής του που στα 92 του έβγαλε μέταλ δίσκο.

Ένα από τα διαχρονικά αναγνωρίσιμα πρόσωπα του παγκόσμιου κινηματογραφικού στερεώματος, ο βετεράνος βρετανός ηθοποιός στοίχειωσε με την εικόνα του κακού το σινεμά στον τελευταίο αυτό μισό και πλέον αιώνα!

Παρά το γεγονός όμως ότι τον έχουμε απολαύσει σε ρόλους πολυθρύλητων κακών της μεγάλης οθόνης, από τον Ρασπούτιν και τον Φου Μαντσού ως τον Φρανκενστάιν και τον τζεϊμσμποντικό Σκαραμάνγκα, η καριέρα του Κρίστοφερ Λι έχει συνδεθεί αναπόφευκτα στο συλλογικό ασυνείδητο με τον κόμη Δράκουλα.

ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΛΙ

Τα πρώτα χρόνια του

Από τον δράκουλα

Στον Φράνκενσταιν

Star Wars

Κρίστοφερ Λι: Δεν ξέχασα τα αρχαία ελληνικά...

(Από την Καθημερινή - 2001)

Είναι προφανές ότι ο Κρίστοφερ Λι ενοχλείται όταν τον ρωτάνε συνεχώς για την ταύτισή του με τον χαρακτήρα του Δράκουλα. Επειδή όμως είναι ένας πολύ ευγενής άνθρωπος, χθες στη συνέντευξη Τύπου, για την επίσκεψή του στην Αθήνα με αφορμή το αφιέρωμα στο «Πανόραμα» της «Ελευθεροτυπίας», απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που επέμεναν σ' αυτό το κομμάτι της καριέρας του. «Από τις 250 ταινίες της καριέρας μου, οι 15 ήταν με ήρωα τον Δράκουλα. Το 1958 ήταν η πρώτη -πριν από 43 χρόνια- και το 1972 -πριν από τριάντα- η τελευταία. Δεν μιλώ πια γι' αυτόν τον χαρακτήρα. Πράγματι τυποποιήθηκα για λίγο, αλλά αυτό άλλαξε στη συνέχεια. Δούλεψα με τον Μπίλι Ουάιλντερ, τον Τζον Λάντις, τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, τον Τιμ Μπάρτον, έκανα ταινίες του φανταστικού, κωμωδίες, ανόητες κωμωδίες. Ο Δράκουλας είναι πια αρχαιολογία κι εσείς στην Ελλάδα κάτι ξέρετε από αρχαία πράγματα. Πουθενά στον κόσμο δεν έρχονται να μου πουν «μπου, ο Δράκουλας!». Απλώς μου σφίγγουν το χέρι και ζητάνε αυτόγραφο».

Σχέδια

Οι δύο ρόλοι που θα ήθελε περισσότερο να παίξει είναι του Ιβάν του Τρομερού και του Δον Κιχώτη. «Και τους δύο ρόλους τους έχει παιξει ο Νικολάι Τσερκάσοφ», είπε ο Κρίστοφερ Λι. «Πιστεύω ότι καταλαβαίνω τον Δον Κιχώτη, αλλά δεν νομίζω πια ότι θα μπορέσω να τον παίξω. Ωστόσο, σε έξι μήνες θα είμαι 80 ετών και μέσα στους τελευταίους 18 μήνες θα έχω συνεργαστεί με τον Τιμ Μπάρτον στο Μύθος του ακέφαλου καβαλάρη, τον Πίτερ Τζάκσον στο «Αρχοντας των δαχτυλιδιών» και τον Τζορτζ Λούκας στο «Episode ΙΙ» του «Πολέμου των άστρων». Τελικά, ίσως ποτέ να μην είναι πολύ γέρος κανείς για να κάνει κάποια πράγματα».

Για το Ισλάμ

Ο Κρίστοφερ Λι μίλησε και για τον πόλεμο που εξελίσσεται και τις εμπειρίες του από τον ισλαμισμό. «Στο Πακιστάν έμεινα δέκα εβδομάδες και έκανα τη σημαντικότερη ίσως ταινία μου, όπου έπαιξα τον ιδρυτή της χώρας. Ξέρω πραγματικά τι σημαίνει το Ισλάμ. Δεν είναι μια θρησκεία τρόμου ή βίας, αλλά η υποταγή στη θέληση του Θεού. Είναι σημαντικό να καταλάβει ο κόσμος ότι οι Ταλιμπάν δεν αντιπροσωπεύουν τον μέσο μουσουλμάνο». Τη χθεσινή συνέντευξη ο Λι την ολοκλήρωσε αναφερόμενος στην αγάπη του για τα αρχαία ελληνικά. «Μάθαινα αρχαία από 12 ετών και ποτέ δεν τα ξέχασα. Δεν μπορώ να καταλάβω τα νέα ελληνικά, όμως αν μου δώσετε μια εφημερίδα, θα μπορέσω να διαβάσω το 50%». Στην «απαραίτητη», τέλος, ερώτηση για την επιστροφή των Μαρμάρων απάντησε: «Είναι θέμα κυβερνήσεων και ό,τι και να πω εγώ δεν θα έχει απολύτως καμία σημασία».πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons