Αν.Ξανθός: Γιατροί και με «μπλοκάκι» στα νοσοκομεία για να καλύψουμε τα κενά !

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Κάθε τρόπο φαίνεται πως θα αξιοποιήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να καλύψει τα κενά στα νοσοκομεία και στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ και τα Κέντρα Υγείας.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στο HealthReport.gr επεσήμανε πως λόγω της σημερινής κατάστασης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει με κάθε τρόπο να καλύψει τα κενά.
«Θα αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα στο σύστημα, όπως οι γιατροί με μπλοκάκι ή οι πεντάμηνες συμβάσεις μέσω ΕΣΠΑ» λέει χαρακτηριστικά στο HealthReport.gr ο κ.Ξανθός.
Να σημειωθεί πως ήδη έχει αποφασισθεί οι οπλίτες γιατροί να καλύψουν τα κενά στα περιφερειακά ιατρεία έως ότου βρεθεί μια μόνιμη λύση.
Πάντως το πρόβλημα του προσωπικού δεν είναι το μοναδικό που αντιμετωπίζουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία. Η κουρεμένη χρηματοδότηση που έγινε μέσω του προϋπολογισμού του 2014 δια χειρός Βορίδη, δημιουργεί σοβαρές δυσλειτουργίες στο σύστημα.
«Με 1,38 δις ευρώ δε «βγαίνουν» οι δαπάνες των νοσοκομείων. Πρέπει τουλάχιστον να φθάσουν στα περσινά επίπεδα δηλαδή 1,6 δις ευρώ» σημειώνει ο Ανδρέας Ξανθός στο HealthReport.gr, περιγράφοντας την τραγική οικονομική κατάσταση στο ΕΣΥ.

Να σημειωθεί πως σήμερα τα περισσότερα νοσοκομεία έχουν σοβαρές ελλείψεις υλικών με συνέπεια να μην μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες των ασθενών.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons