Στην Εντατική τα νοσοκομεία και ο ΕΟΠΥΥ

Με το σταγονόμετρο η παροχή φαρμάκων και υλικών, φόβοι για στάση πληρωμών
Σε αναβρασμό βρίσκεται ο χώρος της Υγείας, πράγμα σύνηθες τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Αυτή τη φορά όμως η κατάσταση έχει γίνει περισσότερο στενάχωρη, αφού - εν αναμονή μιας συμφωνίας - ουσιαστικά τα νοσοκομεία έχουν κηρύξει στάση πληρωμών προς τους προμηθευτές τους. Οι φόβοι της αγοράς ότι αυτό το φαινόμενο μπορεί να επεκταθεί και στον ΕΟΠΥΥ είναι έντονοι.
Δίκτυο πρωτοβάθμιας περίθαλψης δεν λειτουργεί και η πλειονότητα των πολιτών συρρέει στο ΕΣΥ, όπου - βάσει εκτιμήσεων - η κίνηση έχει αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι κατά 15%-20%. Την ίδια στιγμή στα δημόσια νοσοκομεία οι προϋπολογισμοί που εγκρίθησαν το περασμένο έτος φθάνουν ως το τέλος του Ιουλίου. Φάρμακα και υλικά δίδονται με το σταγονόμετρο, ενώ οι παραγγελίες για το φθινόπωρο δεν έχουν ακόμη δοθεί στα περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Οι φαρμακοποιοί βρίσκονται σε επιφυλακή μετά την κυβερνητική πρόταση σε σχέση με το θέμα της απελευθέρωσης των δικτύων πώλησης των φαρμάκων που δεν αποζημιώνονται από τα Ταμεία. Ο λόγος για τον οποίο τα φαρμακεία μένουν ακόμη ανοιχτά βρίσκεται ουσιαστικά στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννη Μπασκόζου, οι οποίοι έχουν κατ' εξακολούθηση ταχθεί εναντίον της απελευθέρωσης. 

Ο ΕΟΠΥΥ έχει πληρώσει παρόχους υπηρεσιών υγείας και προμηθευτές ως και για τον περασμένο Φεβρουάριο. «Πλάνο» για επόμενες πληρωμές δεν έχει βγει ακόμη. Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι «αν τα πράγματα πάνε καλά», πιθανόν τον Ιούλιο να αρχίσει να εξοφλεί υποχρεώσεις του Μαρτίου. Είναι κατανοητό ότι το σύνολο της αγοράς έχει «παγώσει» και άπαντες βρίσκονται με το βλέμμα στραμμένο στις διαπραγματεύσεις που γίνονται για επίτευξη μιας συμφωνίας με τους εταίρους.

Πολλά από τα θέματα που προβληματίζουν αυτή την κρίσιμη περίοδο τους επαγγελματίες υγείας αναπτύσσονται στο σημερινό φύλλο του «Βήματος», το οποίο φιλοξενεί και συνέντευξη της α' αντιπροέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων κυρίας Δέσποινας Μακριδάκη. Η κυρία Μακριδάκη μιλάει για την τιμολογιακή πολιτική, τον ρόλο του ΕΟΦ, τη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη, τους τρόπους ενίσχυσης της κλινικής έρευνας, αλλά και για τα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα. Επίσης το σημερινό ένθετο Υγείας φιλοξενεί απόψεις εκπροσώπων των γιατρών, των φαρμακοποιών και λοιπών επαγγελματιών υγείας.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons