Τσίπρας σε Μέρκελ και Ολάντ: Το κείμενο που μου δώσατε δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό!

Το βράδυ της Πέμπτης όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι η τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ έγινεσε καλό και εποικοδομητικό κλίμα.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε σε Μέρκελ και Ολάντ ότι "αυτό το κείμενο που μου δώσατε, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό".
"Μα σου δώσαμε τα πλεονάσματα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό", ήταν η απάντηση.

Δεκτό το ελληνικό αίτημα από το ΔΝΤ

Η Τράπεζα της Ελλάδος υπέβαλε το αίτημα έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης και πλέον είναι ραγδαίες οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις.  Ομαδοποίηση των δόσεων ζητά η Ελλαδα, δηλαδή οι τέσσερις δόσεις που πρέπει να καταβληθούν προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον Ιούνιο. Το αίτημα έγινε δεκτό από ΔΝΤ

Η πρώτη δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ύψους 298 δισ. ευρώ, έπρεπε, κανονικά να καταβληθεί την Παρασκευή, 5 Ιουνίου. Οι ημερομηνίες των άλλων τριών είναι 12, 19 και 26 Ιουνίου και πρέπει να καταβληθούν 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ακόμη η πληροφορία δεν είναι επίσημη αλλά αναμένεται να επιβεβαιωθεί και να διαπιστωθεί αν την Παρασκευή 5 Ιουνίου η χώρα μας θα έχχει να πληρώσει δόση συνολικού ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ. 

Αιφνιδιαστική ήταν αυτή η κίνηση καθώς όλοι γνώριζαν, σύμφωνα με πληροφορίες ότι η δόση θα πληρωθεί κανονικά.
Μάλιστα, σήμερα κιόλας ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο στα Παραπολιτικά FM αρνήθηκε να απαντήσει εάν η δόση θα πληρωθεί την Παρασκευή και διευκρίνισε πως "πάντα γίνεται προσπάθεια οι υποχρεώσεις μας να εξυπηρετηθούν κανονικά". 

Η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωνε λίγη ώρα πριν το αίτημα πως είχε τη δέσμευση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα πως οι δόσεις θα πληρώνονται κανονικά. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογο αίτημα υπήρξε άλλη μία φορά στην ιστορία του ΔΝΤ και αυτό είχε γίνει τη δεκαετία του 80 από τη Ζάμπια. Συμφωνα με διασταυρωμένες πηροφορίες η Τράπεζα της Ελλάδος κατέθεσε το σχετικό αίτημα στο ΔΝΤ.



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons