Αυτή είναι η νέα πρόταση της Κυβέρνησης

Με μία νέα πρόταση που προσυπογράφεται ως το τέλος της ελληνικής κρίσης επανέρχεται η Ελληνική Κυβέρνηση η οποία προτείνει μέθοδο χρηματοδότησης του ελληνικού χρέους.

Η μέθοδος αυτή αφορά στην αξιοποίηση των κεφαλαίων του ESM τόσο για την αποπληρωμή υποχρεώσεων προς τους θεσμούς όσο και για συνολική αναχρηματοδότηση του χρέους που τελικώς καταλήγει σε απομείωσή του.

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες θέλουν να αντιμετωπίζεται με απόλυτη επιφύλαξη η νέα ελληνική πρόταση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι πιστωτές απάντησαν ήδη και, συγκεκριμένα, Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο πως η νέα πρόταση είναι ένα "ασαφές αναμάσημα" προηγουμένων ελληνικών σχεδίων, και διερωτήθηκε πόσο αξιόπιστο είναι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση προβλέπει αναθεώρηση, προς τα πάνω του στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα για φέτος και του χρόνου (από 0,6% του ΑΕΠ για φέτος και 1,5% του ΑΕΠ το 2016).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι προτείνεται αύξηση του μεσαίου συντελεστή ΦΠΑ από το 11% στο 12% χωρίς να αναφέρονται τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που θα πάνε εκεί.

Ζητείται ακόμη η κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων με αντάλλαγμα τη μη κατάργηση του ΕΚΑΣ. Ακόμα μια σειρά μέτρων διοικητικού χαρακτήρα όπως η πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ η οποία έχει προκαλέσει αντιδράσεις και κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ελληνική κυβέρνηση προτείνει αύξηση του ορίου εντόκων και συνδρομή του ESM για τα ομόλογα της EKT.

Σύμφωνα με το Reuters, η ελληνική πρόταση καλύπτει το αποκαλούμενο δημοσιονομικό κενό ενώ προτείνεται και η αγορά από τον ESM (ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης) των ομολόγων αξίας 6,7 δις ευρώ που έχει η ΕΚΤ και τα οποία λήγουν το Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Ελλάδα έχει υποβάλλει μέσα στην ίδια πρόταση και αίτημα να της επιτραπεί η αύξηση του ορίου εντόκων γραμματίων για να δοθεί μια ανάσα στο καυτό πρόβλημα της ρευστότητας.

Για το χρέος

Σύμφωνα με την πρόταση η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε πρόσφατα στα θεσμικά όργανα μία συνολική μεταρρύθμιση που περιλαμβάνει προτάσεις της για την ολοκλήρωση της τελικής αναθεώρησης του τρέχοντος συμφωνίας.

Προχωρώντας προς τα εμπρός, η Ελλάδα ζητά ρύθμιση που θα της διασφαλίσει την ταχεία επιστροφή στις αγορές χρήματος και την επιστροφή της οικονομίας στην σημαντική ανάπτυξη. Οι ελληνικές αρχές προτείνουν δύο σύνολα των πολιτικών για την επίτευξη του διττού αυτού στόχου: μια πρόταση σχετικά με την εκ νέου αναχρηματοδότηση μέρους του δημόσιου χρέους στην Ελλάδα (χωρίς περικοπές και χωρίς νέα χρήματα για το ελληνικό κράτος) και μια δεύτερη πρόταση σχετικά με τον τρόπο χρηματοδότησης των επενδύσεων για τον ιδιωτικό τομέα. Το χρέος της χώρας οφείλεται κυρίως στο δημόσιο τομέα. Η χώρα οφείλει στον ESM EFSF, στην ΕΚΤ, στο ΔΝΤ και στις κυβερνήσεις των χωρών της Ε.Ε. Οι ωριμάνσεις των δανείων ESM- EFSF και των δανείων προς τα κράτη μέλη έχουν ικανοποιητικό και όχι υψηλό επιτόκιο. Αντιθέτως το χρέος προς την ΕΚΤ δημιουργεί χρηματοδοτικό κενό και απαγορεύει και στη χώρα να μετέχει στην ποσοτική χαλάρωση.
Αιχμές υπάρχουν στην πρόταση και σε ό,τι αφορά το χρέος προς το ΔΝΤ.

Η νέα αυτή πρόταση επιχειρεί να ξεπεράσει τεχνικά την πέμπτη αξιολόγηση σημειώνοντας ότι:

Mε δεδομένο πως η χώρα δεν πρόκειται να εισπράξει επιπλέον χρήματα ως δάνειο (σ.σ .πέραν των προϋπολογισμένων από το μέχρι στιγμής πρόγραμμα που λήγει τον Ιούνιο) οι προϋποθέσεις για το δάνειο από τον ESM θα πρέπει συγχρόνως να αποτελούν και προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί η 5η αξιολόγηση σύμφωνα με τα όσα έχει προτείνει η κυβέρνηση προς τους δανειστές στην προηγούμενη πρότασή της.

Συγχρόνως η νέα πρόταση αναθεώρησης της ελληνικής κυβέρνησης περιλαμβάνει και το αναπτυξιακό κομμάτι που αφορά κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Πηγή: Ημερησία

 πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons