Το 97% των ανθρωποκτονιών στις ΗΠΑ δεν προέρχονται από αυτοάμυνα

Στις ΗΠΑ το δικαίωμα της οπλοκατοχής είναι πυλώνας του συντάγματος της χώρας και πάρα πολλοί Αμερικανοί έχουν υπερασπιστεί αυτό το δικαίωμα πολύ πολύ έντονα.

Ενα βασικό επιχείρημα για την οπλοκατοχή είναι ότι τους επιτρέπει να προστατεύσουν τους δικούς τους ανθρώπους, την οικογένειά τους και τον εαυτό τους και ότι με την οπλοκατοχή προλαμβάνεις το κακό στην κοινωνία, εννοώντας ότι αν έχεις στην κατοχή σου όπλο μπορείς να σταματήσεις έναν επιτιθέμενο. Αυτού του τύπου οι δολοφονίες ονομάζονται "δικαιολογημένες ανθρωποκτονίες".

Μία όμως έρευνα η οποία είδε το φως της δημοσιότητας τον Ιούνιο και δημοσιεύθηκε από το Κέντρο Πολιτικής Βίας στην Ουάσιγκτον, (πρόκειται για μη κυβερνητική οργάνωση που υποστηρίζει τον έλεγχο της οπλοκατοχής) αποκαλύπτει ένα σημαντικό πρόβλημα σε αυτό το σκεπτικό.

Η έρευνα ανίχνευσε σε βάθος πενταετίας τις δολοφονίες στην Αμερική στις οποίες συμπεριέλαβε και τις "δικαιολογημένες" δολοφονίες. Στην έρευνα αποδείχτηκε ότι μόλις το 2,5% του συνολικού αριθμού των ανθρωπων που σκοτώθηκαν οφείλονταν σε δολοφονία ενός εγκληματία. Μεταξύ 2008 και 2012, 42.419 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από άλλους ανθρώπους στις ΗΠΑ με τη χρήση όπλου. Από αυτούς μόνο οι 1.108 σκοτώθηκαν σε αυτοάμυνα. Να σημειώσουμε εδώ ότι στην έρευνα δεν συμπεριελήφθησαν ατυχήματα ή αυτοκτονίες με όπλα.

Επίσης η έρευνα διαπίστωσε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρωποκτονιών που χαρακτηρίστηκαν "δικαιολογημένες" δεν επρόκειτο για άγνωστους ανθρώπους. Για παράδειγμα μόνο το 2012, το 35,5% των θυμάτων δικαιολογημένης βίας ήταν θύματα γνωστά στον σκοπευτή. Και αυτό το στοιχείο έρχεται να καταρρίψει το σενάριο ότι η οπλοκατοχή χρησιμοποιείται για αυτοάμυνα και ότι το όπλο χρειάζεται για να νικήσεις έναν άγνωστο εισβολέα.

Μετά από ένα ακόμη τραγικό περιστατικό στις ΗΠΑ με θύματα ανθρώπους που πυροβολήθηκαν από άγνωστο σε αυτούς άνθρωπο, οι πολίτες της χώρας αυτής βρίσκονται εκ νέου σε μία ενδοσκόπηση για τη χρησιμότητα της οπλοκατοχής.

qz.com/

 

 



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons