ΕΚΑΒ: Η χαλαρή επίσχεση εργασίας, οι επικείμενες αλλαγές στην διοίκηση & η κατακύρωση των υπόλοιπων 96 ασθενοφόρων...Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου


Επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, καθώς εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιούνιο του 2014 για υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες κ.λπ. Η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενοι αναμένουν την υλοποίηση της δέσμευσης του υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή για πληρωμή και με το δεδομένο αυτό η επίσχεση θα είναι πιο... χαλαρή, εάν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον όρο αυτόν για ένα συνδικαλιστικό όργανο. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ότι σε κάθε βάρδια αντί για 45 ασθενοφόρα θα βγαίνουν περίπου 40. Αναφορικά με την πληρωμή τους, οι ίδιες ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πληρωθούν νωρίτερα από τις 27 του τρέχοντος μήνα.


Εν τω μεταξύ, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ζητήσει από την διοίκηση του ΕΚΑΒ με
επικεφαλής τον κ. Νίκο Παπαευσταθίου να συνεδριάσει εντός της εβδομάδας το Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να προχωρήσει το θέμα της διαπραγμάτευσης, που αφορά στις τιμές των υπόλοιπων 96 ασθενοφόρων που βρίσκονται σε φάση κατακύρωσης. Ωστόσο, το ΔΣ δεν μπορεί να συνεδριάσει, καθώς δεν υπάρχει απαρτία, αφού ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Γ. Βλάχος έχει παραιτηθεί.

Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο Υγείας ενδεχομένως να επισπεύσει τις διαδικασίες αλλαγής της διοίκησης του φορέα, ούτως ώστε ταυτόχρονα με την επιλογή αλλαγής, να προκύψει και ένα νέο ΔΣ, το οποίο, σε πλήρη απαρτία πλέον, θα μπορεί να συνεδριάσει άμεσα και να κατακυρώσει την διαγωνιστική διαδικασία έτσι ώστε να υλοποιηθεί η αγορά των ασθενοφόρων του φορέα, η οποία σέρνεται από το 2007.

Να θυμίσουμε ότι 90 από τα 186 ασθενοφόρα του πολύπαθου διαγωνισμού για το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) έχουν ήδη κατακυρωθεί με την στήριξη του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος έφερε το θέμα και σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο του διαγωνισμού.

Να σημειωθεί ότι ο χρόνος πιέζει εξαιρετικά τόσο για την γραφειοκρατική διαδικασία (κατακύρωση, περίοδος ενστάσεων, απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου) όσο και για τον χρονικό ορίζοντα απορρόφησης του συγκεκριμένου κονδυλίου από το πρόγραμμα συγχρηματοδότησης ΕΣΠΑ. Υπενθυμίζουμε ότι και στα πρώτα 90 ασθενοφόρα εκκρεμεί ο φάκελος στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητά του.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons