Τερμάτισε Μαραθώνιο στα 92 της χρόνια - Φωτό

Η Χάριετ Τόμσον έγινε σήμερα σε ηλικία 92 ετών και 65 ημερών η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο που μετείχε σε μαραθώνιο, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του μαραθωνίου του Σαν Ντιέγκο.

Η υπέργηρη που μετείχε για 16η φορά στον μαραθώνιο της Καλιφόρνιας χρειάστηκε 7 ώρες, 24 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα για να διανύσει 42.195 χλμ.

Στη γραμμή τερματισμού η μαραθωνοδρόμος έγινε δεκτή με επευφημίες και θερμά χειροκροτήματα από δεκάδες θεατές και δημοσιογράφους.

"Πονάω λίγο αλλά όλα είναι καλά", εξήγησε στην εφημερίδα Charlotte Observer, της πόλης της Βόρειας Καρολίνας όπου ζει.

"Δυσκολεύτηκα να πιστέψω ότι κατάφερα να τερματίσω σε αυτό τον μαραθώνιο. Σε μια κάποια στιγμή ήμουν πράγματι κουρασμένη. Υπήρχε μια ανηφόρα μπροστά μου και είχα την εντύπωση πως έπρεπε να ανεβώ ένα βουνό. Και είπα μέσα μου: 'στην ηλικία σου, μήπως αυτό που κάνεις είναι λίγο τρελό;'", πρόσθεσε.

Το προηγούμενο αντίστοιχο ρεκόρ κατείχε μια άλλη Αμερικανίδα, η Γκλάντις Μπάριλ, η οποία ήταν 92 ετών και 19 ημερών όταν είχε αγωνιστεί στον μαραθώνιο στη Χονολουλού το 2010.

Η Χάριετ Τόμσον μετείχε στον μαραθώνιο που διοργανώθηκε για τη συγκέντρωση χρημάτων για την καταπολέμηση του καρκίνου, νόσου της οποίας επέζησε δύο φορές. Ωστόσο ο καρκίνος σκότωσε τον σύζυγό της, τους δύο γονείς της και τρία από τα αδέλφια της.

Αυτή η γιαγιά δέκα μικρών εγγονών δεν κατάφερε, ωστόσο, να βελτιώσει το ανεπίσημο παγκόσμιο ρεκόρ μαραθωνίου στην κατηγορία των 90-94 ετών, το οποίο κατείχε από το 2014 με χρόνο 7 ώρες, 7 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα.

Η δρομέας είχε δηλώσει πριν από την έναρξη του αγώνα ότι το προπονητικό της πρόγραμμα περιοριζόταν στα 17 χλμ.πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons