ΜΗΣΥΦΑ: “Σφαγή” φαρμακείων – σούπερ μάρκετ για τα 820 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο

Στην περίπτωση που τα ΜΗΣΥΦΑ περάσουν στα σούπερ μάρκετ, οι φαρμακοποιοί χάνουν έναν σημαντικό τζίρο, καθώς και την άμεση ρευστότητα που τους παρέχουν τα εν λόγω σκευάσματα, που πληρώνονται άμεσα από τους ασθενείς.
Μία σημαντικότατη δυναμική έχει η αγορά των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) στην Ελλάδα.
Ο ετήσιος τζίρος τους είναι αυξανόμενος και ανέρχεται στα 820 εκατομμύρια ευρώ. Αφορά προϊόντα, όπως παυσίπονα, αλοιφές, συμπληρώματα διατροφής και πολλά άλλα.
Η σωστή ονομασία τους είναι “μη αποζημιούμενα φάρμακα”, καθώς πολλά από αυτά συνταγογραφούνται κανονικά από τους γιατρούς, χωρίς όμως να καλύπτονται από τα ασφαλιστικά Ταμεία.
Χρησιμοποιείται, ωστόσο, ο όρος “ΜΗΣΥΦΑ”, καθώς έτσι αναφέρονται στον σχετικό νόμο.
Τα περισσότερα από τα εν λόγω σκευάσματα είναι ιδιαίτερα δραστικά και απαιτείται φειδώ στην κατανάλωσή τους, καθώς ενδέχεται να εκδηλώσουν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Ο τζίρος τους αποτελεί σήμερα μία “ανάσα” ρευστότητας για τα φαρμακεία. Οι πελάτες πληρώνουν αμέσως και ο φαρμακοποιός δεν χρειάζεται να περιμένει τρεις και πλέον μήνες για να αποζημιωθεί από τον ΕΟΠΥΥ.

Τα ΜΗΣΥΦΑ έχουν πολλούς “φανατικούς” καταναλωτές, όπως δείχνει πρόσφατη μελέτη, η οποία παρουσιάστηκε την Παρασκευή στην Αθήνα.

Σύμφωνα με αυτή, 4 εκατομμύρια Έλληνες αγοράζουν τουλάχιστον μία φορά τον μήνα παυσίπονα ή αντιπυρετικά, τα οποία καλύπτουν το 93% της αγοράς των ΜΗΣΥΦΑ.

Από αυτούς, το 54% τα αγοράζουν με συμβουλή γιατρού και το 30% με συμβουλή φαρμακοποιού.

Τι είναι

Μη Συνταγογραφούµενα Φάρµακα είναι τα φάρµακα που θεωρούνται κατάλληλα για χρήση από το ευρύ κοινό χωρίς να απαιτείται για τη χρήση τους ιατρική συνταγή και που δεν αποζηµιώνονται από τα ασφαλιστικά ταµεία.

Χωρίζονται σε έξι θεραπευτικές κατηγορίες:

Τα φάρµακα για το βήχα και το κρυολόγηµα, τα αναλγητικά, τα φάρµακα για το γαστρεντερικό σύστηµα, οι βιταµίνες, τα φάρμακα για τη φροντίδα του δέρµατος και τα φάρμακα για τη φροντίδα των µατιών.

Η λίστα των Mη Συνταγογραφούµενων Φαρµάκων (ΜΗΣΥΦΑ) καθορίζεται από το υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ).


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons