Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 7:00 μ.μ., στην Πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα

ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ: Φτάνει πια! Να μην επιτρέψουμε άλλο έγκλημα στο Θριάσιο Πεδίο!

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 23 Ιούνη, στις 7:00 μ.μ.,
στην Πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα

Πριν ακόμα κλείσουν οι πληγές στον Ασπρόπυργο από το έγκλημα των ΕΛΠΕ ενάντια στους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής, ένα νέο έγκλημα έρχεται να προστεθεί στον τεράστιο κατάλογο των καταγραφών του Θριασίου Πεδίου.
Στις 6 Ιουνίου ξέσπασε φωτιά σε μονάδα ανακύκλωσης στην περιοχή της Νέας Ζωής, που στάθηκε αδύνατο να κατασβεστεί αρκετές μέρες μετά. Σε μια προσπάθεια να διώξουν από πάνω τους την ευθύνη, οι ιδιοκτήτες της εταιρείας προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη στους Ρομά που ζουν στην γύρω περιοχή. Κι όμως είναι η εργοδοσία της «Γενική Ανακυκλώσεως ΑΕ» που ευθύνεται για τα όσα τραγικά περιστατικά έγιναν στο παρελθόν μέσα στην εταιρεία: τρεις πυρκαγιές, δύο μετανάστες εργάτες νεκροί και ένας σακατεμένος. Μία σειρά εργοδοτικών εγκλημάτων που συμπληρώθηκαν με την επέμβαση των ΜΑΤ και 32 συλλήψεις όταν οι εργάτες της επιχείρησης κατέβηκαν σε πολυήμερη απεργία τον περασμένο Δεκέμβρη διεκδικώντας δεδουλευμένα πολλών μηνών και παρά την απαράδεκτη στάση του Δήμου Ασπροπύργου που τέθηκε απέναντί τους.

Τόσο το κράτος όσο και οι τοπικοί παράγοντες, έχοντας δείξει μια εγκληματική αδιαφορία για όλα όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας καθημερινά, θέτοντας μας σε κίνδυνο, προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν. Η πραγματικότητα, όμως, είναι μια και τη ζούμε καθημερινά: το Θριάσιο Πεδίο, από τόπος που έσφυζε από αγροτικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες, έχει μετατραπεί σε χωματερή πάσης φύσεως αποβλήτων. Η ασύδοτη δραστηριότητα του μεγάλου κεφαλαίου που αναπτύχθηκε στην περιοχή από τα τέλη της δεκαετίας του ’50 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, έχει οδηγήσει την περιοχή σε μαρασμό και τους κατοίκους στην εξαθλίωση. Δίπλα στις βιομηχανίες, πάνω από την εγκληματική ασυδοσία των ΕΛΠΕ, στήνουν τα παραπήγματά τους οι εξαθλιωμένοι κάτοικοι. Δίπλα σε χωματερές και ανάμεσα στα σκουπίδια, βρίσκουν καταφύγιο οικογένειες με μικρά παιδιά που παίζουν μέσα στους σκουπιδότοπους. Όποιος δεν έχει δει αυτές τις εικόνες, δεν ξέρει τίποτα για το Θριάσιο.
Οι καθημερινοί θάνατοι από καρκίνο, πνευμονικές νόσους και καρδιοπάθειες, δεν είναι τίποτε άλλο παρά το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης.
Για όλο αυτό το έγκλημα υπάρχει υπεύθυνος και είναι το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και το κράτος που το στηρίζει. Εκμεταλλεύονται την κινηματική απραξία και τις αυταπάτες που έχουν καλλιεργήσει και προχωρούν ακάθεκτοι σε κάθε ασυδοσία -εργασιακή, περιβαλλοντική, οικονομική- σε βάρος του φτωχού λαού που ζει στις γειτονιές μας.
Οι σειρήνες των ΕΛΠΕ δεν ήχησαν για να μας προστατέψουν από το έγκλημα που θα μπορούσε να είχε κοστίσει -πέρα από το αίμα των αθώων εργατών- και τις ζωές χιλιάδων άλλων εργαζομένων και κατοίκων που παλεύουν να επιβιώσουν στην περιοχή. Δεν ήχησαν ούτε όταν το τεράστιο μανιτάρι πάνω από το Θριάσιο άπλωσε τον τρόμο και το θάνατο στην περιοχή.
Είναι, όμως, πια η ώρα να σημάνει η «σειρήνα» της κινητοποίησης όλων μας σε έναν αγώνα ενάντια στο συνεχές έγκλημα που γίνεται στο Θριάσιο Πεδίο. Για να αντισταθούμε στην υποβάθμιση της ζωής μας και στην εξαθλίωση. Για να διεκδικήσουμε μία καλύτερη ζωή, με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

    Καμία ανοχή στο διαρκές έγκλημα.
    Όχι άλλοι νεκροί εργαζόμενοι.
    Όχι άλλος βιασμός στο σώμα του Θριασίου.
    Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι των εγκλημάτων τόσο στα ΕΛΠΕ του Λάτση όσο και στη Γενική Ανακυκλώσεως του Λαζόπουλου.
    Να παρθούν μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους και τους κατοίκους.
    Να παλέψουμε για συνθήκες εργασίας με ασφάλεια και δικαιώματα.
    Για να γυρνούν οι εργαζόμενοι μετά το μεροκάματο στο σπίτι τους.
    Ενάντια στον κοινωνικό μεσαίωνα, τη φτώχεια, την εξαθλίωση και τη βαρβαρότητα που μας επιβάλλουν
    Για να περάσουμε από τον κινηματικό αφοπλισμό στη δημιουργία κινήματος διεκδίκησης του δικαιώματός μας στη ζωή.
    Για να γίνει το Θριάσιο τόπος αγώνων και προοπτικής.

ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - Αριστερή ΑΝτιιμπεριαλιστική Συνεργασίαπηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons