Κουρουμπλής: 60.000 μετανάστες χωρίς έγγραφα στην Ελλάδα το 2015

Αυξημένος κατά 700% είναι ο αριθμός των μεταναστών που εισήλθαν φέτος στη χώρα μας διά θαλάσσης, ανέφερε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στη σύνοδο των υπουργών Υγείας.
Το σοβαρό πρόβλημα της μετανάστευσης και της ανάγκης προστασίας της Δημόσιας Υγείας, έθεσε ο υπουργός Υγείας την Παρασκευή στο συμβούλιο των υπουργών Υγείας.
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε ότι, από την αρχή του έτους, ο συνολικός αριθμός των μεταναστών που εισήλθαν χωρίς επίσημα έγγραφα στη Ελλάδα ανήλθε σε 60.000 άτομα.
Οι 46.000 εξ αυτών εισήλθαν μέσω θαλάσσης (6.500 το 2014), αριθμός που είναι αυξημένος κατά 700% σε σχέση με πέρυσι.
Ο υπουργός Υγείας εκτίμησε ότι - με βάση τα στοιχεία Απριλίου και Μαΐου - αναμένεται σημαντική αύξηση της ροής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Το ζήτημα της μετανάστευσης, πρόσθεσε, είναι περίπλοκο και απαιτεί πολυδιάστατη και πολυτομεακή αντιμετώπιση:
“Η πλειονότητα των μεταναστών προέρχεται από χώρες με σχεδόν ανύπαρκτη υγειονομική θωράκιση, με αποτέλεσμα οι δομές Υγείας των χωρών υποδοχής να επιβαρύνονται σε βαθμό που να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν.

Σε κάθε περίπτωση έχουμε υποχρέωση να προβούμε σε άμεσο ιατρικό έλεγχο των προσφύγων και να παράσχουμε την ενδεδειγμένη για την υγεία τους φροντίδα, αλλά ταυτόχρονα έχουμε υποχρέωση να προστατέψουμε και τη δημόσια Υγεία”.

Επιτήρηση

Ο υπουργός επεσήμανε ότι για τον έλεγχο της κατάστασης απαιτείται αυξημένη επιτήρηση και ενίσχυση των ιατρικών υπηρεσιών για την έγκαιρη διάγνωση λοιμωδών νοσημάτων.

Δ.Κ.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons