Η πρώτη μεταμόσχευση κρανίου σε 55χρονο καρκινοπαθή

Ενας νέος δρόμος ανοίγεται στη μεταμόσχευση και στη χειρουργική. Ιατροί από το Τέξας κατάφεραν να κάνουν την πραγκόσμια πρώτη μερική μεταμόσχευση κρανίου για να βοηθήσουν έναν άνθρωπο ο οποίος υπέφερε από ένα μεγάλο κρανιακό τραύμα ύστερα από θεραπεία για καρκίνο.

Η επέμβαση έγινε πριν δύο εβδομάδες στο "Houston Methodist Hospital and MD Anderson Cancer Center"

Ο 55χρονος ασθενής ο Jim Boysen πληροφορικός στο επάγγελμα αναμένεται να φύγει από το νοσοκομείο σε λίγες ημέρες μαζί με ένα νέο νεφρό, πάγκρεας και μισό κρανίο. Δηλώνει ενθουσιασμένος, και πως θα γινόταν διαφορετικά βέβαια, που οι γιατροί του κατάφεραν να βρουν το σωστό δότη που να ταιριάζει ακόμη και το δέρμα και το χρώμα των μαλιών του.

"Είναι σοκαριστικό" δήλωσε...

Στη φωτογραφία που έδωσαν στη δημοσιότητα φαίνονται τα ράμματα στην κορυφή του κεφαλιού του, περίπου 2,5 εκατοστά πάνω από το αυτί του.

Οι πιο σημαντικές μεταμοσχεύσεις που σημάδευσαν την ιατρική

1954: Η πρώτη μεταμόσχευση νεφρού

1966: Η πρώτη μεταμόσχευση παγκρέατος

1967: Η πρώτη μεταμόσχευση συκωτιού

1967: Η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς

1998: Η πρώτη μεταμόσχευση χεριού

2005: Η πρώτη μεταμόσχευση προσώπου

ASSOCIATED PRESS

.



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons