Κατά του αποκλεισμού της Ελλάδας από την ευρωζώνη, το 53% των Γάλλων

ΣΑΠΕΝ: ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΞΟΔΟΥ

Το 53% των Γάλλων τάσσεται κατά ενός αποκλεισμού της Ελλάδας από την ευρωζώνη

Η πλειονότητα των Γάλλων (53%) αντιτίθεται σε έναν αποκλεισμό της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ifop που έγινε για λογαριασμό της γαλλικής εφημερίδας Journal du Dimanche (JDD) και δείχνει μια αντιστροφή της τάσης στην Γαλλία σε σχέση με το 2011 και το 2012.

Παράλληλα σε συνέντευξή του στην JDD, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν επιμένει στους "μιας άγνωστης έκτασης" κινδύνους που θα εγκυμονούσε μια στάση πληρωμών της Ελλάδας και μια έξοδός της από την ευρωζώνη και υπογραμμίζει την ανάγκη να αποφευχθεί ένα τέτοιο σενάριο.

Στο ερώτημα: "Εσείς προσωπικά, στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν κατάφερνε να μειώσει το χρέος της και το έλλειμμά της, θα τασσόσασταν υπέρ ή κατά του αποκλεισμού της Ελλάδας από την ευρωζώνη;", το 53% των ερωτηθέντων δήλωσε κατά, ενώ το 46% υπέρ.

Η δημοσκόπηση αυτή δείχνει μια αντιστροφή της τάσης, καθώς σε ανάλογη σφυγμομέτρηση τον Νοέμβριο του 2011, το 73% των ερωτηθέντων τασσόταν υπέρ του αποκλεισμού της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ενώ το 27% κατά. Επίσης τον Ιούνιο του 2012, το 65% τασσόταν υπέρ του αποκλεισμού, έναντι του 35% που ήταν κατά.

Αντίθετοι στον αποκλεισμό της Ελλάδας δηλώνουν στην μεγάλη πλειονότητά τους οι υποστηρικτές του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος (ποσοστό 68% τάσσεται κατά έναντι 31% που είναι υπέρ), ενώ οι υποστηρικτές του κυρίου κόμματος της αντιπολίτευσης, "Οι Ρεπουμπλικάνοι", τάσσονται σε μικρή πλειοψηφία υπέρ του αποκλεισμού (51% έναντι 47% που τάσσεται επίσης κατά ενός τέτοιου ενδεχομένου). Υπέρ τάσσονται οι υποστηρικτές του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου σε ποσοστό 73%, με μόνον ένα 27% από αυτούς να τάσσεται κατά.

Σε συνέντευξή του στην JDD, ο Σαπέν σημειώνει ότι οι Γάλλοι έχουν "πολύ καλή αίσθηση" των πραγμάτων. "Θέλουν σταθερότητα και ανάπτυξη. Έχουν επίσης συνείδηση του γεγονότος ότι οι Έλληνες έχουν υποφέρει υπερβολικά πολύ και έχουν καλύψει τα τρία τέταρτα του δρόμου και ότι θα ήταν ένα δράμα να μην καλύψουν το τελευταίο τέταρτο", επισημαίνει.

Στην ίδια συνέντευξη ο Σαπέν υπογραμμίζει επίσης ότι μια στάση πληρωμών της Ελλάδας και μια έξοδός της από την ευρωζώνη είναι πράγματα που βρίσκονται σε μια "άγνωστη ζώνη". "Οι κίνδυνοι που ενέχονται είναι μιας άγνωστης έκτασης. Επομένως πρέπει να αποφευχθεί αυτό το σενάριο", επιμένει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Η δημοσκόπηση αυτή πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικώς στις 19 και στις 20 Ιουνίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 958 ανθρώπων ηλικίας 18 ετών και άνω.

ΑΠΕ ΜΠΕ

 πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons