Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3 Ρίχτερ ταρακούνησε τα ξημερώματα την Αθήνα και την Εύβοια

Ισχυρή σεισμική δόνηση στις 04:08 τα ξημερώματα ταρακούνησε την Αθήνα και την Εύβοια.

Ο σεισμός σημειώθηκε βόρεια της Αθήνας, συγκεκριμένα βόρεια της Χαλκίδας. Αρχικά το γεωδυναμικό ινστιτούτο Αθηνών έδωσε το σεισμό 4,9 Ρίχτερ και λίγα λεπτά αργότερα τον διόρθωσε σε 5,3 Ρίxτερ.

Ο σεισμός σημειώθηκε στον Ευβοϊκό κόλπο και είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

 

Η σεισμική δραστηριότητα συνεχίστηκε για αρκετή ώρα στην περιοχή, με δονήσεις που κυμαίνονταν μεταξύ 2-2,5 Ρίχτερ, ωστόσο στις 5:31 ακολούθησε μια πιο ισχυρή δόνηση 3,3 Ρίχτερ, ενώ και στις 6:04 ένας ακόμη σεισμός 3,4 Ρίχτερ έγινε αισθητός στη Χαλκίδα.

Η περιοχή είναι αρκετά ιδιόμορφη και τα ρήγματα (που γειτνιάζουν με το ρήγμα Αταλάντης) δίνουν σεισμούς μέχρι 5,5 Ρίχτερ, δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, προσθέτοντας ότι ο σημερινός σεισμός κινείται σε φυσιολογικά επίπεδα.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 25χλμ. βορειοδυτικά της Χαλκίδας και 77χλμ. βόρεια των Αθηνών.
Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 2χλμ. σύμφωνα με το EMSC και στα 5χλμ. σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

 

 πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons