50.000 απολύσεις σχεδιάζει η HSBC

Μεγάλης κλίμακας πρόγραμμα μείωσης δαπανών και σχέδιο αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της ανακοίνωσε η βρετανική τράπεζα HSBC. Μεταξύ άλλων,  προβλέπεται η κατάργηση 50.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως και την διακοπή των δραστηριοτήτων της στη Βραζιλία και την Τουρκία προς όφελος της Ασίας.

Στόχος της μεγαλύτερης τράπεζας της Ευρώπης είναι να κάνει «περικοπή δαπανών κατά 4,5 έως 5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από το 2017». 

Οι περικοπές θέσεων εργασίας, που αφορούν το ένα πέμπτο του προσωπικού της HSBC, περιλαμβάνουν 25.000 άτομα στη Βραζιλία και την Τουρκία. Επίσης, θα καταργηθούν 20.000 έως 25.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως με τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας και το κλείσιμο υποκαταστημάτων.

Ο βρετανικός τραπεζικός κολοσσός, που απασχολεί 266.000 άτομα παγκοσμίως, «επιδιώκει να πωλήσει τις δραστηριότητές της στην Τουρκία και τη Βραζιλία», διατηρώντας στην τελευταία μία παρουσία για τους θεσμικούς της πελάτες.

Παράλληλα, «θα επιταχύνει τις επενδύσεις της στην Ασία», κυρίως στην νότια Κίνα και στην νοτιοανατολική Ασία, ποντάροντας στις μελλοντικές ευκαιρίες ανάπτυξης και προσαρμοζόμενη στις διαρθρωτικές εξελίξεις στην τραπεζική αγορά. 

Ο γενικός διευθυντής της HSBC Στιούαρτ Γκιούλιβερ θα παρουσιάσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης σήμερα στο Λονδίνο. 
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reutersπηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons