24ωρη απεργία στη Vodafone την Παρασκευή 5/6

Η VODAFONE ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΠΟΛΥΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΙΔΕΡΗ

Σε επιπλέον απολύσεις προχωρά η διοίκηση της Vodafone, με διάφορα προσχήματα, αναβαθμίζοντας πλέον την επίθεση στους εργαζόμενους και προχωρώντας και σε απολύσεις επινοικιαζομένων εργαζόμενων,  ειδικά όσων αγωνίζονται και διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Έτσι μετά από απόλυση εργαζόμενης με το δουλεμπορικό καθεστώς της ενοικίασης εργαζομένων την προηγούμενη εβδομάδα, σήμερα προχώρησαν σε επόμενη απόλυση πάλι ενοικιαζόμενου συναδέλφου μας, μέλος Επιτροπής του Επιχειρησιακού Σωματείου. Ο συνάδελφος που απολύθηκε εργαζόταν επί 4,5 χρόνια συνεπέστατα στην εταιρεία, με εξαιρετική απόδοση ακόμα και για τα δεδομένα της διοίκησης, με το μισθό πείνας των 330 ευρώ για 5ωρη εργασία.

Μετά τις επανειλημμένες προσχηματικές αρνήσεις της Διοίκησης να υπογράψει την ανανέωση της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τις εκατοντάδες απολύσεις που τις βαφτίζει «οικειοθελείς» αποχωρήσεις, την αντικατάσταση των παλαιότερων εργαζομένων της με το φτηνό προσωπικό από τις εταιρείες υπενοικίασης, με μισθούς π.χ. 290 ευρώ μικτά για 4ωρο, την μεταφορά με το έτσι θέλω ολόκληρων τμημάτων σε εργολάβους, το επόμενο βήμα είναι η απόλυση αυτών που μάχονται και διεκδικούν. Κατά τα άλλα ανώτατο διευθυντικό στέλεχος της Vodafone μας δήλωσε ότι «η Vodafone προωθεί τον συνδικαλισμό»!

Η ασυδοσία της Διοίκησης της Vodafone, πρέπει να μας βρει όλους απέναντι. Καλούμε σε στήριξη εργατικά σωματεία, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες, συνελεύσεις, εργαζόμενους και άνεργους.

 

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη λογική του «διαίρει και βασίλευε».

Οι απολύσεις των ενοικιαζομένων και μη συναδέλφων δεν πρέπει να περάσουν.

 

Πρέπει να σταθούμε στο πλάι τους απαιτώντας να ανακληθούν άμεσα και οι συνάδελφοι να ξαναγυρίσουν στις δουλειές τους.

 

Παράλληλα θα ξεκινήσουμε εκστρατεία προς την κοινωνία, έξω από τα καταστήματα της εταιρείας, την γυαλιστερή «βιτρίνα» της, ώστε να γίνει γνωστό ποια είναι η πραγματική Vodafone,να γίνει γνωστό ότι πίσω από το φιλικό προσωπείο της μεγάλης επιχείρησης με την πολυδιαφημισμένη «εταιρική ευθύνη», κρύβεται μια αδίστακτη εργοδοσία που συνεργάζεται με δουλεμπορικά κάτεργα τύπου CQS/Paladino, Adecco/Atlas, Manpower κ.α., οι οποίες της «νοικιάζουν» διαρκώς ανθρώπους, με μόνο σκοπό την αύξηση της κερδοφορία της.

 

Μετά από  Γενική Συνέλευση του Σωματείου αποφασίστηκε η πραγματοποίηση 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας στηVodafone την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 με αιτήματα:

Το σταμάτημα των απολύσεων

Την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων Βίκυς Κωστοπούλου και Χάρη Σιδέρη

Την κατάργηση του άθλιου καθεστώτος της ενοικιαζόμενης εργασίας, την πρόσληψη των συναδέλφων από την Vodafone για την οποία στην πραγματικότητα εργάζονται

Τις αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας

Την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Μόνο ο μαζικός και αποφασιστικός αγώνας διαρκείας όλων των συναδέλφων, όλων μας, μπορεί να υποχρεώσει την εργοδοσία σε υποχώρηση.

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Πάναφον

Tags: 


πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons