Απετράπη αυτοκτονία 13χρονης μαθήτριας που εκδηλώθηκε μέσω διαδικτύο

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας CYBER ALERT, συνέβαλε στην αποτροπή αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκε μέσω διαδικτύου, από 13χρονη μαθήτρια στην Κύπρο

H 13χρονη εντοπίστηκε στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών, μετά από άμεση ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών της Κύπρου μέσω Ιντερπόλ και διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα

Για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικά στον αριθμό 11188, στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr και μέσω της εφαρμογής - application CYBER KID

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω της καινοτόμου On Line διαδικασίας «CYBER ALERT», συνέβαλε στην αποτροπή αυτοκτονίας, η οποία εκδηλώθηκε μέσω διαδικτύου, από ανήλικη 13χρονη μαθήτρια στην Κύπρο.
Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε μέσω «CYBER ALERT», το απόγευμα της 29ης Μαΐου 2015, ότι σε διαδικτυακή συνομιλία μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων που είχε ο καταγγέλλων με άλλον –άγνωστο σε αυτόν– χρήστη του διαδικτύου, εκείνος εξέφρασε την πρόθεσή του να προβεί σε αυτοκτονία.
Στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν άμεσα αστυνομική και διαδικτυακή έρευνα, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, προς αναζήτηση και ταυτοποίηση του ηλεκτρονικού ίχνους του ατόμου που είχε εκδηλώσει την πρόθεση αυτοκτονίας.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, εντοπίστηκε το γεωγραφικό σημείο της προτιθέμενης αυτόχειρα, το οποίο αντιστοιχούσε σε περιοχή της Κύπρου.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές της Κύπρου, μέσω της Ιντερπόλ, για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες και αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, μετέβησαν στην οικία της 13χρονης μαθήτριας, όπου την εντόπισαν καλά στην υγεία της και διασφάλισαν τη σωματική της ακεραιότητα και την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

· Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88

· Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

· Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERKID

· Facebook: http://ift.tt/1FAQ1FL

· Twitter: @cyberalertGR

· Ιστότοπος: www.cyberkid.gr



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons