Οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις: Δείτε τη νέα λίστα

Carly Ledbetter

Αν λατρεύετε τα ταξίδια και έχετε μονίμως τάσεις φυγής -για λίγες μέρες, για λίγους μήνες, για πάντα- η ακόλουθη λίστα σίγουρα θα σας βάλει σε σοβαρές σκέψεις.

Το περιοδικό Monocle, στα πλαίσια της καθιερωμένης, ετήσιας έρευνάς του με θέμα «Ποιότητα Ζωής», εκτιμά κάθε χρόνο τις πόλεις του κόσμου βάσει τεσσάρων βασικών παραγόντων: τη διαθεσιμότητα δρομολογίων διεθνών πτήσεων, την ευκολία μετακίνησης με ποδήλατο, τα καλά μέρη για φαγητό και τις δημόσιες βιβλιοθήκες που διαθέτει η κάθε πόλη. Ταξίδια, άσκηση, σωστή διατροφή και πολύ διάβασμα, τέσσερα συστατικά που σίγουρα συνθέτουν το σκηνικό μιας καλής ζωής, για τον καθένα μας.

Φέτος, ωστόσο, το περιοδικό αποφάσισε να προσθέσει άλλους 22 παράγοντες στη διαδικασία αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων το κόστος ζωής και την τιμή για μια κούπα καφέ σε κάθε πόλη. Αυτό οδήγησε σε μια τεράστια αλλαγή στα μέχρι τώρα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένης της πόλης που έφτασε στην πρώτη θέση: το Τόκιο της Ιαπωνίας.

«Καταφέρνει να κάνει κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία άλλη μητρόπολη του κόσμου: να παρέχει μια εξαιρετική ποιότητα ζωής τόσο για τους κατοίκους του όσο και για όσους το επισκέπτονται. Από τον πολιτισμό μέχρι την ασφάλεια, από το φαγητό μέχρι την ευγένεια, τα έχει όλα καλυμμένα» σχολιάζει το Monocle για το Τόκιο. «Το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη πρέπει να μάθουν από αυτό».

Και είναι δύσκολο να διαφωνήσεις μαζί τους. Το Τόκιο είναι διάσημο για τον πλούσιο πολιτισμό του, για να μην αναφέρουμε το εκπληκτικό σιδηροδρομικό του σύστημα και τις μαγικές κερασιές που ανθίζουν σε όλη την πόλη.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις πρώτες 10 πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής, σύμφωνα με την έρευνα του περιοδικού, και έπειτα μπορείτε να επισκεφθείτε το Monocle.com για να δείτε την πλήρη λίστα.

 

0. Κοπεγχάγη, Δανία (ισοπαλία)

copenhagen

10. Ζυρίχη, Ελβετία (ισοπαλία)

zurich

9. Μόναχο, Γερμανία

munich

8. Ελσίνκι, Φινλανδία

helsinki

7. Βανκούβερ, Καναδάς

vancouver

6. Στοκχόλμη, Σουηδία

stockholm

5. Σίδνεϊ, Αυστραλία

sydney

4. Μελβούρνη, Αυστραλία

melbourne

3. Βερολίνο, Γερμανία

berlin

2. Βιέννη, Αυστρία

vienna

1. Τόκιο, Ιαπωνία

tokyo

Αναδημοσίευση από την Huffingtonpost.grπηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons