Ν.Παπαευσταθίου από Τρίπολη: Το ΕΚΑΒ «διψά» για 1.000 διασώστες

Την ανάγκη να πραγματοποιηθούν 1000 προσλήψεις διασωστών, προκειμένου να καλυφθούν 200 σημεία της χώρας, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου, ο οποίος βρέθηκε την Τρίτη στην Τρίπολη, στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιοδείας του σε περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο κ. Παπαευσταθίου συνοδευόμενος από τον διευθυντή του ΕΚΑΒ Τρίπολης Σταμάτη Μπακόπουλο μετά το Ναύπλιο επισκέφτηκε τα γραφεία του ΕΚΑΒ Τρίπολης και είχε την ευκαιρία να ακούσει τα θέματα που απασχολούν το προσωπικό και γενικότερα να συζητήσει θέματα οργάνωσης, διαχείρισης και επιχειρησιακού σχεδιασμού καθώς και επικοινωνίας και συνεργασίας με τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς.
Ο κ. Παπαευσταθίου σε δηλώσεις του στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, τόνισε πως το ΕΚΑΒ, που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια συνεχούς υγειονομικού και κοινωνικού έργου, αποτελεί κρατικό φορέα επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και βρίσκεται διαρκώς σε ετοιμότητα για την παροχή αποτελεσματικών και ποιοτικών υπηρεσιών.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ, σημείωσε πως αυτό αφορά στην πρόσληψη προσωπικού και όπως χαρακτηριστικά είπε, μελέτη που έχει γίνει, αναφέρει πως για να υπάρξει σωστή λειτουργία του ΕΚΑΒ, αφού ένα 50% της καθημερινής λειτουργίας του αφορά στις διανοσοκομειακές διακομιδές, θα πρέπει να γίνουν 1000 προσλήψεις που θα καλύψουν ανάγκες σε 200 σημεία της χώρας.

Διευκρίνισε πως τα ασθενοφόρα που έχουν τα Κέντρα Υγείας δεν ανήκουν διοικητικά παρά μόνο η κίνησή τους συντονίζονται από το ΕΚΑΒ, και οι προσλήψεις οδηγών θα πρέπει να γίνουν από τις ΔΥΠΕ που έχουν και την αρμοδιότητα. Σημείωσε πως κανονικά πρέπει να υπάρχει ένας κοινός διοικητικός φορέας για όλα τα ασθενοφόρα, κάτι που όμως δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα.

Ακόμα μίλησε για αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, ενώ να σημειώσουμε πως στο πλαίσιο της περιοδείας του ο κ. Παπαευσταθίου θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, το Δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή και το διοικητή του Νοσοκομείου Ν.Χρόνη. Στη συνέχεια θα επισκεφτεί την Καλαμάτα, τη Σπάρτη και τα Φιλιατρά.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons