1 στους 3 Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό δε θα επιστρέψουν

«Εισιτήριο χωρίς επιστροφή» φαίνεται να έχουν πάρει ένας στους τρεις οι οποίοι μετανάστευσαν τα χρόνια της κρίσης από την Ελλάδα προς χώρες της Ευρώπης, αναζητώντας εργασία.

Σύμφωνα με έρευνα της ICAP, την οποία δημοσιεύει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος», περίπου 200.000 ταλαντούχοι νέοι Έλληνες έφυγαν την τελευταία πενταετία από την Ελλάδα , με τους μισούν να εργάζονται στη Γερμανία, κυρίως ως γιατροί (35.000), και στην Αγγλία στο χρηματοοικονομικό κλάδο και σε πανεπιστήμια. Επιπλέον, 50.000 σπουδάζουν εκτός συνόρων και είναι αρκετά μεγάλη η πιθανότητα να παραμείνουν εκεί για να εργαστούν.

Μάλιστα, το 47%, όπως προκύπτει από την έρευνα έχει ήδη εργαστεί στη χώρα μας πρωτού την εγκαταλείψει.

Προβληματισμός όμως προκαλεί το γεγονός ότι 1/3 από αυτούς που εργάζονται τώρα στο εξωτερικό δεν σκέφτεται να επιστρέψει στη Ελλάδα.  Το 63% του δείγματος έφυγαν τα χρόνια μετά την κρίση και όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνα οι περισσότεροι Έλληνες εξωτερικού εργάζονται στην Αγγλία σε μεγάλο εύρος ειδικοτήτων, με πρώτες και κύριες τους τομείς της Πληροφορικής, των Οικονομικών και τον τεχνικό κλάδο.

Οι λόγοι που οδηγούν τους νέους σε αυτή την επιλογή είναι η επικρατούσα αναξιοκρατία και διαφθορά σε ποσοστό 37%, η ανεργία 35%, η οικονομική κρίση (33%) και οι καλύτερες προοπτικές εξέλιξης (33%).

 πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons