Επιστολή του Μάριου Λώλου για τη συνέντευξη του Γιάννη Πανούση στο UNFOLLOW

Στο UNFOLLOW Μαΐου, που κυκλοφόρησε σήμερα στα περίπτερα, δημοσιεύουμε συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση.

Μεταξύ άλλων, συζητούμε και για το ζήτημα των ΕΔΕ της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες, όπως έχει αποκαλύψει το UNFOLLOW σε παλαιότερο τεύχος, έχουν τεθεί στο αρχείο. Μία από αυτές αφορά και τον τραυματισμό του προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας Μάριου Λώλου. Λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία του νέου μας τεύχους, λάβαμε την ακόλουθη επιστολή από τον Μάριο Λώλο, την οποία αναρτούμε εδώ:

Η αποκατάσταση της αλήθειας

Σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Unfollow, η οποία δημοσιεύθηκε στο τεύχος του Μαΐου 2015, ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, αναφέρεται στην υπόθεση της ΕΔΕ που διεξάχθηκε ύστερα από τον τραυματισμό μου από μέλος μιας διμοιρίας ΜΑΤ,στις 5 Απριλίου 2012.

Επειδή η συνέντευξη του υπουργού βρίθει από ανακρίβειες, θα αποκαταστήσω την αλήθεια.

Στις 24 Φεβρουαρίου 2015, έγινε θεσμική συνάντηση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας με τον υπουργό για να του κοινοποιηθούν ορισμένα αιτήματα του κλάδου σχετικά με την αστυνομική βία και αυθαιρεσία σε βάρος φωτορεπόρτερ.

Όταν θίξαμε το θέμα των αρχειοθετημένων ΕΔΕ, ο υπουργός μάς διάβασε ένα σχετικό υπηρεσιακό σημείωμα όπου αναφερόταν ότι η ΕΔΕ που είχε διεξαχθεί ύστερα από τον τραυματισμό μου αρχειοθετήθηκε επειδή δεν βρέθηκε ο υπαίτιος. Αναφερόταν επιπλέον ότι, καθώς δεν παρευρέθηκα στην ποινική δίκη που έγινε στις 16 Σεπτεμβρίου 2014, η δίκη αναβλήθηκε για τις 18 Οκτωβρίου 2015.

Αντέδρασα πολύ έντονα, λέγοντας ότι ήταν αδιανόητο να είχε αρχίσει η εκδίκαση της υπόθεσής μου αφού δεν κλήθηκα ποτέ να καταθέσω. Τόνισα μάλιστα ότι ήταν απίθανο να μη μου είχε επιδοθεί η κλήση γιατί δεν είμαι αγνώστου διαμονής.

Στη συνέντευξη, ο διάλογος αυτός συνοψίστηκε από τον υπουργό ως εξής : «Ο Λώλος δεν ήξερε ότι έχει οριστεί δικάσιμος για τις 16/9/14 και πήρε αναβολή για τις 18/10/15. [...] Μάλλον φταίει η Κωνσταντοπούλου, είπε ο ίδιος. Ήταν δικηγόρος του και δεν τον είχε ειδοποιήσει».

Έχω τέσσερις μάρτυρες που παρευρίσκονταν στη συζήτηση και μπορούν να διαβεβαιώσουν πως είπα στον κ. Υπουργό ότι ως απλός πολίτης  γνωρίζω πως οι υποθέσεις στους κατηγορούμενους και μάρτυρες επιδίδονται υπηρεσιακά  με δικαστικό επιμελητή από το αστυνομικό τμήμα.

Με έκπληξη διάβασα ακόμα στη συνέντευξη ότι ο υπουργός φαίνεται να αγνοεί ότι έχω υποβάλει μήνυση και θεωρεί ότι η ποινική δίκη που με αφορά θα διεξαχθεί ύστερα από αυτεπάγγελτη δίωξη: «τη μήνυση την κάνουμε εμείς, όχι αυτοί», λέει χαρακτηριστικά. Καθώς το σημείο αυτό δεν συζητήθηκε στη θεσμική συνάντησή μας, ρωτάω με τη σειρά μου τον υπουργό : Από πού αντλεί αυτή τη βεβαιότητα; Πώς θεωρεί ότι δεν θα είχα κινήσει κάθε νόμιμη διαδικασία για να βρεθεί και να τιμωρηθεί ο παρ’ ολίγο δολοφόνος μου; Γιατί δημιουργεί στο κοινό την εντύπωση ότι αδιαφόρησα αρχικά, αφού δεν υπέβαλα μήνυση, και συνέχισα να αδιαφορώ, αφού δεν πήγα καν να καταθέσω στη δίκη;

Κατά τη διάρκεια της θεσμικής μας συνάντησης, ζήτησα από τον υπουργό να ελέγξει την ορθότητα του υπηρεσιακού σημειώματος, θεωρώντας ότι οι συντάκτες του, εσκεμμένα ή εκ παραδρομής, αναφέρονταν σε άλλη ποινική δίκη που αφορούσε άσκηση βίας σε βάρος πολιτών από μέλη των ΜΑΤ. Ο υπουργός αντέτεινε ότι δεν τίθεται θέμα ελέγχου της ορθότητας του υπηρεσιακού σημειώματος. Απέκλειε να έχει διαπραχθεί παρεμφερές σφάλμα σε υπηρεσιακό έγγραφο.

Δεν αντιλαμβάνομαι ακόμα προς τι η αναφορά στην τότε δικηγόρο μου Ζωή Κωσταντοπούλου για δήθεν αδιαφορία της, όταν ο τότε και τώρα συνήγορος μου Νίκος Κωσταντόπουλος με έχει ενημερώσει για την υπόθεσή μου και για την έρευνα που έκανε το Unfollow, που αποκαλύπτει ότι δεν έχει ακόμα οριστεί δικάσιμος για την υπόθεσή μου. Η δίκη στην οποία αναφέρεται το υπηρεσιακό σημείωμα αφορά μια εντελώς διαφορετική υπόθεση, όπου εμπλέκονται 18 διμοιρίτες. Να υποθέσω ότι, τώρα που το θύμα μιας αστυνομικής πράξης είναι ο ίδιος ο υπουργός και όχι ένας απλός πολίτης, η ΕΔΕ θα διεξαχθεί γρήγορα και δεν θα αρχειοθετηθεί;

Όσον αφορά την τύχη της αρχειοθετημένης ΕΔΕ που με αφορά, κατά τη θεσμική μας συνάντηση ο υπουργός ανέφερε ότι δεν υπάρχει νομικό έρεισμα για να την ανοίξει.

Του αντιτείναμε ότι υπάρχει νομικό έρεισμα γιατί η ΕΔΕ έχει διεξαχθεί πλημμελώς αφού δεν αποδίδει ευθύνες στον διμοιρίτη της διμοιρίας που με τραυμάτισε. Ανεξάρτητα από το αν θα βρεθεί ή όχι ο φυσικός αυτουργός της επίθεσης, ο διμοιρίτης είναι υπόλογος είτε επειδή δεν είχε εποπτεία των πράξεων των ανδρών της διμοιρίας του στο δημόσιο χώρο, είτε επειδή δεν έλαβε εκ των υστέρων πλήρη αναφορά από τους άνδρες της διμοιρίας του, είτε επειδή συγκαλύπτει τον δράστη. Σε κάθε περίπτωση, έχει υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα το οποίο δεν ελήφθη υπόψη κατά τη διεξαγωγή της ΕΔΕ.

Ο υπουργός αναγνώρισε την ορθότητα του νομικού επιχειρήματός μας, και με διαβεβαίωσε ότι θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να απονεμηθεί δικαιοσύνη.

Αρνούμαι να πιστέψω ότι ο υπουργός μού είπε ψέμματα για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Δεν μπορεί να περιφρονεί την απονομή δικαιοσύνης και να ισχυρίζεται ότι συμβάλει στη διοίκηση μιας ευνομούμενης πολιτείας. Δεν μπορεί να οραματίζεται μια φιλική προς τον πολίτη αστυνομία χωρίς δικαιοσύνη. Εκτός εάν φοβάται να συγκρουστεί με την αστυνομία. Αλλά αυτό θα ήταν αδιανόητο, έτσι δεν είναι κ. Υπουργέ;

Μάριος Λώλος

 Πηγή: UNFOLLOW

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons