Νομοσχέδιο για τις άδειες TV και την ψηφιακή τηλεόραση

Ένα πολυνομοσχέδιο για τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας ετοιμάζει αυτό τον καιρό η κυβέρνηση. Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Αυγή, ρυθμίζει το σύνολο του πεδίου των ιδιωτικών ΜΜΕ, με έμφαση στην αδειοδότηση των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών και στην ψηφιακή τηλεόραση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Αυγής, το νομοσχέδιο χωρίζεται σε δύο μεγάλα κεφάλαια, το πρώτο αρμοδιότητας του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και το δεύτερο του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρίστου Σπίρτζη. Και τα δύο μέρη βρίσκονται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας τους. Το πολυνομοσχέδιο θα τροποποιεί στην ουσία τους δύο βασικούς νόμους για τα ΜΜΕ, τον 2328/1995 εμπνεύσεως Ευ. Βενιζέλου και τον 3592/2007 εμπνεύσεως Θ. Ρουσσόπουλου, ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις βασικές ρυθμίσεις για την ψηφιακή τηλεόραση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πρώτο μέρος προβλέπει πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκχώρηση των αδειών λειτουργίας ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, ύστερα από προκήρυξη. Τροποποιεί τα κριτήρια του ν. Βενιζέλου για τη μοριοδότηση των σταθμών (κριτήριο παλαιότητας, απασχολούμενου προσωπικού, προγραμματικής πληρότητας κ.ά.) καταργώντας ορισμένα από αυτά, ή θέτοντάς τα σε άλλη βάση. Περιλαμβάνει δε και το πρότυπο των ίδιων των προκηρύξεων, αρμοδιότητα που έως σήμερα είχε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Υπενθυμίζεται ότι η προκήρυξη αδειών του 2003, μετά από προσφυγή της τηλεόρασης του MAD είχε κριθεί αντισυνταγματική από το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς δεν προέβλεπε σταθμούς «ειδικής στόχευσης», π.χ. μουσικούς ή αθλητικούς, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ανισότητα σε σχέση με το κριτήριο της «προγραμματικής πληρότητας» το οποίο ευνοούσε τους σταθμούς «γενικής στόχευσης» του είδους Mega, ANT-1, Alpha κ.λπ.

Το δεύτερο μέρος του πολυνομοσχεδίου ρυθμίζει τα θέματα ψηφιακής τηλεόρασης και διαχείρισης του φάσματος ψηφιακών συχνοτήτων. Επίσης προσδιορίζει τις αρμοδιότητες των ανεξάρτητων αρχών, του ΕΣΡ και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Ψηφιακή Τηλεόραση» ο Χρίστος Σπίρτζης έδωσε το περίγραμμα των δράσεων του υπουργείου για την ψηφιακή τηλεόραση:

* Θα γίνει έλεγχος της σύμβασης και των ενεργειών της ΕΕΤΤ.

* Η ευθύνη του διαγωνισμού ανήκει στην ΕΕΤΤ και στην προηγούμενη ηγεσία.

* Οι αρμόδιες αρχές θα ερευνήσουν τις τυχόν ευθύνες των μελών της ΕΕΤΤ στον διαγωνισμό.

* Ο διαγωνισμός ψηφιακών συχνοτήτων έχει πολλά γκρίζα σημεία, αφού άλλαξαν εκ των υστέρων όροι.

* Είναι ευθύνη της ΕΕΤΤ και της Digea να καλύψουν μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας.

* Η ΕΕΤΤ είναι ρυθμιστική αρχή και δεν πρέπει να κάνει διαγωνισμούς για τους οποίους δεν ελέγχεται.

* Αν υπάρξει διαφανές πλαίσιο ανταγωνισμού, θα υπάρξουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.

* Η ΕΡΤ θα αποκτήσει πολύ σύντομα πλήρες δίκτυο λειτουργίας.

Το πολυνομοσχέδιο είναι ανοιχτό σε τροπολογίες που τυχόν θα κριθεί ότι χρειάζονται για την καλύτερη λειτουργία της ΕΡΤ.πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons