Το LinkedIn έχασε 7 δισ. δολάρια μέσα σε λίγα λεπτά

Μετά το Twitter και το Yelp, το LinkedIn έγινε η τρίτη ιντερνετική εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης που χάνει περίπου το ένα τέταρτο της κεφαλαιοποίησής της μέσα σε λίγα λεπτά μετά την προαναγγελία αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων. Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα δικτύωσης των επαγγελματιών του πλανήτη είδε τη χρηματιστηριακή της αξία να συρρικνώνεται κατά περίπου 7 δισ. δολάρια μέσα σε λίγα λεπτά μετά την προειδοποίηση που δημοσιοποίησε ότι οι πωλήσεις το τρίμηνο που διανύουμε ίσως είναι κατά 45 εκατ. δολάρια χαμηλότερες από τις προσδοκίες της Wall Street για πωλήσεις από 670 ως 675 εκατ. δολάρια.

Ως αιτίες της πτώσης αυτής το LinkedIn αναφέρει την εξαγορά της εκπαιδευτικής ιστοσελίδας Lynda.com, τον περιορισμό των διαφημιστικών της εσόδων στην Ευρώπη και εν μέρει τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις - την υποχώρηση του ευρώ, δηλαδή, έναντι του δολαρίου.

Το LinkedIn προέβλεψε επίσης κέρδη για το τρέχον έτος μόλις 1,90 δολαρίων ανά μετοχή επί πωλήσεων 2,90 δισ. δολαρίων. Οι αναλυτές έχουν προβλέψει για την εταιρεία κέρδη 3,03 δολαρίων ανά μετοχή, σύμφωνα με τους «Financial Times», και «περίπου 2,90 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με το Reuters. Η προηγούμενη πρόβλεψη της εταιρείας για το 2015 ήταν κέρδη 2,95 δολαρίων ανά μετοχή επί τζίρου 2,93 ως 2,95 δισ. δολαρίων.

Η εδρεύουσα στο Μάουντεν Βιου της Καλιφόρνιας εταιρεία έχει ανακοινώσει για το πρώτο τρίμηνο του έτους ζημιές 42,5 εκατ. δολαρίων ή 34 σεντς ανά μετοχή, ενώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2014 είχε εμφανίσει ζημιές 13,4 εκατ. δολαρίων ή 11 σεντς ανά μετοχή. Ο τζίρος της επιχείρησης εκτινάχθηκε ωστόσο στα 637,7 εκατ. δολάρια από 473,2 εκατ. δολάρια που ήταν το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2014.

Η επένδυση στο Linda.com

Στις αρχές Απριλίου το LinkedIn συμφώνησε να καταβάλει 1,5 δισ. δολάρια για να εξαγοράσει την ιστοσελίδα Lynda.com. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη προσώρας εξαγορά του LinkedIn, που πρόκειται να «κλείσει» εντός του δευτέρου τριμήνου, ως τα τέλη Ιουνίου δηλαδή. Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Στιβ Σορντέλο πιστεύει ότι μετά την εξαγορά τα οικονομικά του LinkedIn θα ομαλοποιηθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2016.
Η μετοχή της εταιρείας έφθασε να χάνει το 27% της αξίας της στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Πέμπτης καθώς οι επενδυτές εξέφρασαν την απογοήτευσή τους με τον ίδιο τρόπο που την εξέφρασαν τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας για τις μετοχές του Twitter και του Yelp.

Το δημοφιλέστερο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, είχε διαφορετική πορεία από τα Twitter, Yelp και LinkedIn. Ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα καλύτερη από την αναμενόμενη κερδοφορία αλλά χαμηλότερο από τον αναμενόμενο τζίρο λόγω των συναλλαγματικών διακυμάνσεων των τελευταίων μηνών.

Η μετοχή του Facebook δεν επηρεάστηκε πολύ από τα επαμφοτερίζοντα οικονομικά αποτελέσματα χάνοντας περίπου το 2% της αξίας της το τελευταίο πενθήμερο.

Αναδημοσίευση από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ"

Tags: 


πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons