FT: Οι ευρωπαίοι ετοιμάζουν λύση «αλά Κύπρος» στην Ελλάδα

Το σενάριο να προταθεί στην Ελλάδα μια λύση παρόμοια με εκείνη που παρουσιάστηκε στην Κύπρο τον Μάρτιο του 2013, υπό τη μορφή τελεσιγράφου, εξετάζουν οι πιστωτές, σύμφωνα τουλάχιστον με τους Financial Times.

Το άρθρο, το οποίο δημοσιεύει το "ΕΘΝΟΣ", αναφέρεται σε επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στην Κριστίν Λαγκάρντ την περασμένη εβδομάδα στην οποία την ενημερώνει ότι η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα να καταβάλει τη δόση των 750 εκατομμυρίων ευρώ εάν δεν υπάρξει αύξηση από την ΕΚΤ στο όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων από την ελληνική κυβέρνηση.

«Η επιστολή αυτή εγείρει ερωτήματα για το πόσο κοντά στη χρεοκοπία βρίσκεται η Αθήνα», σχολιάζει ο αρθρογράφος.
Οι Financial Times τονίζουν ότι η Κριστίν Λαγκάρντ αποκάλυψε το περιεχόμενο της επιστολής αυτής του κ. Τσίπρα στη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου την Πέμπτη.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, η Κριστίν Λαγκάρντ ήταν πλήρως υποστηρικτική στον Πολ Τόμσεν λέγοντας στο προσωπικό ότι δεν θα πρέπει να προχωρήσουν σε μια «γρήγορη και θολή» διαδικασία έγκρισης.

Δυο αξιωματούχοι που έχουν γνώση των συνομιλιών επισήμαναν ότι τουλάχιστον ένα μέλος του ΔΣ ζήτησε να παρουσιαστεί μια τελεσιγραφική πρόταση τύπου «αυτό είναι κι αν σας αρέσει» («take it or leave it»), στην Ελλάδα.

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ

Ωστόσο, το προσωπικό του Ταμείου απάντησε ότι δεν έχουν αρκετά στοιχεία από τις ελληνικές αρχές ώστε να προωθήσουν ένα τέτοιο πλάνο.
Όπως τονίζει το δημοσίευμα, κάτι τέτοιο είχε επιλεγεί για την Κύπρο το 2013 και προσθέτει ότι η ιδέα μιας παρουσίασης σε στυλ - Κύπρου στις ελληνικές αρχές έχει κερδίσει έδαφος μεταξύ κάποιων Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών.

Σε ένα τέτοιο σενάριο, ο κ. Τσίπρας -λέει το άρθρο- θα μετέφερε το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας του σε εθνική ψήφοφορία για έγκριση. Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο στο πλαίσιο αυτό κινείται και η δημόσια στήριξη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σύμφωνα με αξιωματούχο, σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πρόσφατη στήριξη του Β. Σόιμπλε στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

 πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons