Τι πραγματικά έγινε στο χθεσινό Eurogroup

Μπορεί η εξέλιξη του χθεσινού Eurogroup να χαρακτηρίζεται με ουδέτερες εκφράσεις από την κυβέρνηση καθώς καταγράφει την ικανοποίηση των εταίρων για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις, δεν ισχύει όμως το ίδιο για το πώς τα ξένα ΜΜΕ και οι αναλυτές «μεταφράζουν» το αποτελέσμά της. Και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, καθώς η δυσαναλογία της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας που έχουν επιβάλει οι δανειστές στην Ελλάδα και η έκβαση του Eurogroup, συνιστούν ένα χαώδες κενό.

Κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν μπορεί να χαμογελά μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης, αφού από την πλευρά της, η κυβέρνηση, πέραν από μια χλιαρή δήλωση, δεν κέρδισε καμία υποχώρηση ως προς τις απαιτήσεις των δανειστών αλλά και καμία δέσμευση ως προς την αναγκαία χρηματοδοτική «ένεση» για την κάλυψη της ρευστότητας. Ίσα ίσα, που έγινε ξεκάθαρο, οτι οι ροές προς την Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστές μέχρι να υπάρξει η λεγόμενη «πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις», στεγνώνοντας και άλλο την οικονομία της χώρας, θέτοντας παράλληλα εκβιαστικά διλλήματα στην ελληνική κυβέρνηση.

Την ανάγκη «να προχωρήσουν όλα γρήγορα» τονίζει η Welt, προσθέτοντας ότι αυξάνεται η αγωνία σχετικά με την ικανότητα της Αθήνας να πληρώνει τις υποχρεώσεις της.

Η Zeit σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση ήλπιζε σε ένα πολιτικό μήνυμα το οποίο θα επέτρεπε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να την βοηθήσει και «κάτι τέτοιο δεν έγινε».

Η Frankfurter Allgemeine διερωτάται αν ένα δημοψήφισμα είναι η λύση για την κρίση στην Ελλάδα και προσθέτει ότι αν και ο Σόιμπλε συμφωνεί με το σχέδιο αυτό, ο Ντέισελμπλουμ εκτιμά ότι με αυτό τον τρόπο ενδέχεται να καθυστερήσει η καταβολή της βοήθειας προς την Αθήνα.

Σύντομα τα χρήματα της Ελλάδας θα τελειώσουν και όμως οι συζητήσεις μεταξύ του Eurogroup και της Αθήνας προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς, παρατηρεί το περιοδικό Spiegel.

Τα μηνύματα των εταίρων, πάντως, αν και μπορεί να έχουν διαφορετικές αναγνώσεις ώστε να καταναλώνονται ως θετικότερα στο εσωτερικό, δεν προμηνύουν καμία αλλαγή στάσης όσον αφορά στα βασικά ζητήματα τα οποία έχουν τεθεί στο τραπέζι. Οι δηλώσεις και τα Eurogroup που απλά δίνουν χρόνο στην Ελλάδα αλλά κανένα εχέγγυο για πραγματική λύση στο πρόβλημα, δείχνουν πλέον τα όρια μιας διαπραγματευτικής τακτικής που εκπνέει στο εσωτερικό συνεδριάσεων με τεχνοκράτες οι οποίοι έχουν κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία μετατόπιση προς τις ελληνικές θέσεις.

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons