«Από το σημερινό Eurogroup θα εξαρτηθεί το αν θα πάμε σε συμφωνία ή σε... δημοψήφισμα»

Ανοιχτό άφησε για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο για δημοψήφισμα σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις δεν ευοδώσουν και οι πιστωτές εμμείνουν στη σκληρή στάση τους που έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.  

"Είμαστε σε μια λεπτή φάση της διαπραγμάτευσης. Οι δανειστές για λόγους ουσίας ή επικοινωνιακούς έχουν σκληρύνει.

Έχουν βάλει στο τραπέζι θέματα τα οποία είχαν κλείσει κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών της διαπραγμάτευσης", δήλωσε χαρακτηριστικά. Εκτίμησε μάλιστα ότι οι δανειστές κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση "ίσως επειδή νομίζουν ότι μπορούν να πιέσουν όπως έκαναν παλαιότερα" και υποστήριξε ότι αν επιμείνουν θα διαψευστούν.

"Δεν είναι μια καλή εξέλιξη αυτή, το να αλλάζουν στοιχεία της διαπραγμάτευσης, καθιστώντας την κινούμενη άμμο", τόνισε. Ο Νίκος Φίλης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θέλει μια αμοιβαίως αποδεκτή συμφωνία, ενώ για το σημερινό Eurogroup είπε ότι έχει σημασία τι σήμα θα βγει, "αν είναι σήμα κρίσης ή σήμα ότι είμαστε λίγο πριν από τη συμφωνία".

Ερωτηθείς σχετικά με τη δόση που πρέπει να πληρωθεί αύριο στο ΔΝΤ είπε ότι "είμαστε σε φάση διαρκούς συνεδρίασης. Αναλόγως των εξελίξεων σήμερα θα καθοριστούν και οι επόμενες κινήσεις μας", για να προσθέσει ωστόσο ότι η κυβέρνηση θέλει να πληρώσει και στο Eurogroup να υπάρξει συνεννόηση για τις επόμενες ημέρες.

"Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια εικόνα αντιπαράθεσης εν όψει της διαπραγμάτευσης που κάνουμε", επισήμανε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ανέφερε ότι "ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως το δημοψήφισμα είναι μια ύστατη συνταγματική δυνατότητα, προκειμένου ο λαός, αν κριθεί ότι υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να κριθούν διότι είναι η συμφωνία εκτός της λαϊκής εντολής του Ιανουαρίου ο λαός να έχει την τελεσίδικη και αποφασιστική παρέμβαση".

"Το δημοψήφισμα είναι το τελευταίο όπλο, το υπερόπλο της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές. Αν χρειαστεί να το αξιοποιήσουμε θα το αξιοποιήσουμε", τόνισε. 



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons