Μέσω επαναπρόσληψης των καθαριστριών το μήνυμα Βαρουφάκη προς το Eurogroup

Μήνυμα προς τους δανειστές και τα εκβιαστικά διλλήματα τα οποία θέτουν παραμονές του eurogroup, έστειλε μέσω της ανακοίνωσή τους ο Γιάννης Βαρουφάκης:

«Σήμερα σημειώνουμε την πρώτη πράξη της δέσμευσής μας και τη χρησιμοποιούμε ως ευκαιρία για να απαντήσουμε στους δανειστές που κατηγορούν την κυβέρνησή μας ότι τέτοιες πράξεις αποκατάστασης της νόμιμης και ηθικής τάξης αποτελούν 'υπαναχώρηση από μεταρρυθμίσεις'. Τους θυμίζουμε ότι η κυβέρνησή μας έχει διαφορετική αντίληψη του τι σημαίνει μεταρρύθμιση και πως οι δικές μας μεταρρυθμίσεις δεν έχουν καμία σχέση με εκείνες τις πρακτικές που συνεισέφεραν για δεκαετίες στην υπανάπτυξη και στις αδικίες που κράτησαν τη χώρα πίσω», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Βαρουφάκης

Σημειώνει ακόμη ότι καθ’ οδόν για το σημερινό Eurogroup και «για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων που διεξάγει η κυβέρνηση με προσήλωση στο στόχο της επίτευξης μιας συμφωνίας-λύτρωσης για τη χώρα» ο ίδιος δεν μπορεί να βρίσκεται έξω από το υπουργείο για να τιμήσει «τις καθαρίστριες που μέσα από τον αγώνα τους αναδείχθηκαν σε σύμβολα της αντίστασης κατά των μνημονίων».

Προσθέτει πάντως ότι η σκέψη του «θα είναι μαζί τους», όπως και στις συμβασιούχους καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών «που δεν έχουν βρει ακόμα τη δικαίωσή τους και για αυτό συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους δίπλα στην είσοδο του υπουργείου».

Ο κ. Βαρουφάκης εκφράζει τη συμπαράστασή του «προς αυτές τις γυναίκες που το κράτος χρησιμοποίησε για χρόνια με όρους εργασιακής ομηρίας, προτού τις θυσιάσει στον βωμό της 'προσαρμογής' και του 'εξορθολογισμού'», δηλώνοντας παράλληλα τη βούλησή του για την ανεύρεση λύσης σε συνεννόηση με το υπουργείο Εσωτερικών. Όπως αναφέρει, ήδη προωθείται προς ψήφιση στην Βουλή διάταξη για την εκ νέου απασχόλησή τους με συμβάσεις έργου μέχρι το τέλος του 2015, ενώ «στους επόμενους μήνες, σε συνεννόηση με το συναρμόδιο υπουργείο, θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της κοινής λογικής».

Σημειώνει τέλος ότι το υπουργείο Οικονομικών βρισκόταν τα τελευταία πέντε χρόνια στο κέντρο του σχεδιασμού μιας καταστροφικής για την ελληνική κοινωνία πολιτικής. «Την ίδια ώρα που δαπανούσε εκατομμύρια για πληρωμές συμβούλων των οποίων οι συμβουλές συνεισέφεραν στην αποδόμηση της κοινωνικής οικονομίας μας, πέταγε στο δρόμο και λοιδορούσε τις γυναίκες που το καθάριζαν με χαμηλότατους μισθούς. Όπως δήλωσα την ημέρα που ανέλαβα το υπουργείο Οικονομικών, η αντιστροφή αυτής της σκανδαλώδους βαναυσότητας θα συμβόλιζε την αλλαγή πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών για την οποία μας εξουσιοδότησε ο ελληνικός λαός της 25η Ιανουαρίου»

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ

 


πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons