Εμετικό δημοσίευμα της Daily Mail για την Κω: Οι πρόσφυγες χαλάνε τις διακοπές των τουριστών

Έντονες αντιδράσεις στα social media προκάλεσε ρατσιστικής κοπής «ρεπορτάζ» της αγγλικής εφημερίδας για την... ταλαιπωρία που υφίστανται οι Βρετανοί τουρίστες από τους πρόσφυγες και μετανάστες

Το δημοσίευμα που υπογράφει η Hannah Roberts περιλαμβάνει φωτογραφίες από την Κω και «μαρτυρίες» τουριστών για την «αηδιαστική» εικόνα των προσφύγων που «χαλάνε» την ανέμελη παραμονή των πρώτων στο δημοφιλές νησί.

Οξείες αντιδράσεις για το ρατσιστικό ρεπορτάζ κατέκλυσαν τα social media με αποτέλεσμα η ρεπόρτερ της Daily Mail να «απολογηθεί», ομολογουμένως άγαρμπα, μέσω του λογαριασμού της: «Δεν είμαι εγώ που παραπονούμαι αλλά οι Βρετανοί παραθεριστές. Σοκαρίστηκα όσο κι εσείς με τα σχόλιά τους». Μία απαράδεκτη δικαιολογία για ένα ακόμα πιο απαράδεκτο «ρεπορτάζ»...

Η Daily Mail έγινε trend στο ελληνικό twitter λόγω του πλήθους των αντιδράσεων για το είδος δημοσιογραφίας που υπηρετεί το εν λόγω δημοσίευμα, το οποίο, για να χρησιμοποιήσουμε τους όρους της βρετανικής εφημερίδας, είναι πράγματι αηδιαστικό...

To εμετικό «ρεπορτάζ»:

«Την ώρα που οικογένειες τουριστών απολαμβάνουν τον ήλιο στις ξαπλώστρες, λίγα μέτρα παραπέρα, μετανάστες από την Συρία και το Αφγανιστάν έχουν κάνει «κατάληψη» στους δρόμους και τους έχουν μετατρέψει σε κολαστήρια».

Με αυτά τα λόγια περιγράφει η Dailymail την κατάσταση που επικρατεί στην Κω, σε άρθρο της για το τι βιώνουν οι Βρετανοί που επιλέγουν το δημοφιλές ελληνικό νησί για τις διακοπές τους.

Εκεί φιλοξενούνται δηλώσεις της Anne Servante, μιας νοσηλεύτριας από το Μάντσεστερ η οποία πέρασε μια βδομάδα με τον άντρα της στην Κω, όμως δεν φαίνεται να το διασκέδασε και πολύ, αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «Καθόμασταν στο εστιατόριο να φάμε και δίπλα στο παράθυρο κάθονταν απένταροι μετανάστες που μας κοιτούσαν συνεχώς».

«Στην Κω κάνουμε διακοπές δέκα συνεχόμενα χρόνια. Μας αρέσει να τρώμε, να πίνουμε και να χαλαρώνουμε. Όμως φέτος η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική. Υπάρχει πολύ βρώμα και ακαταστασία. Δεν μπορούμε να πάμε ούτε σε ρεστοράν».

Μια οικογένεια από το Μπέρμινγχαμ που επισκέπτεται πρώτη φορά το νησί, σημειώνει: «Δεν έχουμε ξανάρθει ποτέ. Όμως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και το νησί παραμείνει κέτρο φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών, δεν πρόκειται να το επισκεφθούμε ποτέ στο μέλλον».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως τουρίστες που απολαμβάνουν το παγωτό τους συνυπάρχουν με μετανάστες που συνωστίζονται κάτω από τα δέντρα προκειμένου να βρουν λίγη σκιά, δημιουργώντας μια εικόνα βγαλμένη από την κόλαση.

Σημειώνεται ακόμα ότι τουλάχιστον 6000 μετανάστες έχουν φθάσει στην Κω τους τελευταίους μήνες με αποτέλεσμα το νησί να πλημμυρίσει. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στο άρθρο, κάθε βράδυ μεταξύ 3 και 7 τα ξημερώματα οι παραλίες υποδέχονται νέους μετανάστες, με τις προβλέψεις για το αν θα σταματήσει το φαινόμενο να είναι και οι πιο αισιόδοξες.

Πηγή: http://ift.tt/1HXmTcO..." target="_blank">Τ.Γ. - left.gr

 πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons