Υγεία: Σε διαπραγματεύσεις με το υπουργείο για clawback και ΕΟΠΥΥ

Ο κλάδος των ιδιωτικών κλινικών βρίσκεται σε αναμονή για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση, σε ότι αφορά το clawback και το rebate,ως τις 30 Ιουνίου. Πρόβλεψη για σταθερά αποτελέσματα και φέτος στην Γενική Συνέλευση.
Σε αναμονή για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων ως τις 30 Ιουνίου, βρίσκεται ο κλάδος των ιδιωτικών κλινικών με την κυβέρνηση, σε ότι αφορά το clawback και το rebate, αφού προηγουμένως οριστικοποιηθεί ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για τις κλινικές σε ότι αφορά την τρέχουσα χρονιά.
Ήδη το Συμβούλιο Επικρατείας έχει κρίνει ως αντισυνταγματική την αναδρομική ισχύ του clawback από τις αρχές του 2013, τη στιγμή που η απόφαση εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013, εντούτοις ακόμη οι κλινικές βρίσκονται σε αναμονή της έκδοσης της σχετικής απόφασης.
Τα παραπάνω τόνισε, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του Υγεία, ο γενικός διευθυντής της εισηγμένης κ. Ανδρέας Καρταπάνης, σημειώνοντας πως ο κλάδος των ιδιωτικών κλινικών είναι ο μοναδικός κλάδος που ζήτησε να ελεγχθεί για την ακρίβεια των στοιχείων που καταθέτει στο δημόσιο προκειμένου να πληρωθεί.

Εντούτοις, οι έλεγχοι καθυστερούν σημαντικά από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ με την εισαγωγή χρονοβόρων διαδικασιών, παρότι οι κλινικές έχουν ήδη καταβάλει το κόστος ελέγχου.

Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν μπορεί να εκκαθαριστεί το υπόλοιπο 10% οφειλών παρελθόντων ετών (το ΙΚΑ και στη συνέχεια ο ΕΟΠΥΥ κατέβαλλαν το 90% των κατατεθειμένων τιμολογίων και άφηναν στην εκκαθάριση μετά τον έλεγχο το 10% των νοσηλίων).

Ως το 2011, οι ανέλεγκτες ανεξόφλητες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των ταμείων προς τις κλινικές υπολογίζονταν στα 300-350 εκ. ευρώ, από τα οποία είχαν μείνει ως υπόλοιπο στις 31.12.14 περί τα 60-70 εκ. ευρώ. Λόγω της πολυετούς όμως καθυστέρησης είσπραξης, ο Πάρεδρος αρνήθηκε την εξόφλησή τους καιχάθηκαν από τον κλάδο, συνολικά!

Από την άλλη πλευρά, τα οφειλόμενα της περασμένης χρονιάς, συμψηφίσθηκαν μέσω clawback στις αρχές Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα να γίνει περικοπή μόνο για το Υγεία, της τάξης των 50 εκ. ευρώ. Σημειώνεται ότι οι επιστροφές clawback και rebate προβλέπεται να ισχύσουν και το 2015, δεν είναι γνωστό όμως στην πραγματικότητα πότε θα καταργηθούν οριστικά.

Ο κ. Καρταπάνης αναφερόμενος στα αποτελέσματα του Υγεία, παρατήρησε ότι το νοσοκομείο έχει επιδείξειμεγάλη σταθερότητα μέσα στη δίνη την οποία περνά η χώρα και προέβλεψε να διατηρηθούν τα αποτελέσματα και φέτος αν δεν υπάρξουν δραματικά γεγονότα για τη χώρα.

Ήδη, ο κύκλος εργασιών το 2014 αυξήθηκε κατά 6,8% στα 217,5 εκ. ευρώ από 203,7 εκ. ευρώ το 2013, ενώ προ clawback ο κύκλος εργασιών έφθασε τα 233 εκ. ευρώ. Τα EBITDA αυξήθηκαν σε 11,8 εκ. ευρώ έναντι ζημιών 6,4 εκ. ευρώ το 2013 με την αναδρομικότητα των clawback, που είχαν φτάσει τα 28 εκ. ευρώ.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για βελτίωση των συνεργασιών του και την επέκταση της δραστηριοποίησής του, το Υγεία, σε συνεργασία με την Εθνική Ασφαλιστική και άλλες ασφαλιστικές εταιρίες, μελετούν τηνεπέκταση της κάλυψης των ασφαλισμένων και τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών, προκειμένου να μην υπάρξουν απώλειες μεριδίων αγοράς από πλευράς των ασφαλιστικών εταιριών.

Κατά τη γενική συνέλευση εγκρίθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons