Επιστρέφει το ...brand name μετά τα γενόσημα και στα πρωτότυπα φάρμακα


Μετά την «επαναφορά» της εμπορικής ονομασίας στις ιατρικές συνταγές για τα γενόσημα φάρμακα, ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή του ....brand name και στα πρωτότυπα φάρμακα! Συγκεκριμένα, η πρόσφατη εγκύκλιος του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή - η οποία επιτρέπει στους γιατρούς όχι μόνο να συνταγογραφούν την δραστική ουσία ενός φαρμάκου αλλά και να προτείνουν συγκεκριμένο φάρμακο με βάση την εμπορική ονομασία, υπό την προϋπόθεση ότι είναι γενόσημο – περιλαμβάνει και δεύτερο μέρος. 
Όπως προκύπτει από σχετική ανάρτηση της ΗΔΙΚΑ, από την «Πέπτη 30/4/2015 ενεργοποιείται στην εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης η δυνατότητα πρότασης εμπορικής ονομασίας για τις χρόνιες παθήσεις στην εμφάνιση και εκτύπωση συνταγής. Η Χρόνια Πάθηση ορίζεται όταν η συνταγογράφηση γίνεται μέσω θεραπευτικών πρωτοκόλλων, όταν χορηγούνται επαναλαμβανόμενες συνταγές ή επιλέγεται θεραπεία μηνός ή διμήνου ή όταν ο ιατρός επιλέγει την ένδειξη Χρόνια Πάθηση. Ως προτεινόμενο νοείται το ιδιοσκεύασμα μέσω του οποίου κατά τη συνταγογράφηση ο ιατρός ορίζει τη δραστική ουσία και το οποίο θα αναγράφεται στη συνταγή ως Προτεινόμενο Ιδιοσκεύασμα. Η πρόταση της εμπορικής ονομασίας δεν αποτελεί «Συνταγογράφηση με Εμπορική Ονομασία» και επομένως δεν προσμετρείται στο 15% της αξίας συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία του ιατρού. Επιπλέον, δε δεσμεύει τον φαρμακοποιό ή τον ασθενή στην εκτέλεση της συνταγής. Η τροποποίηση έγινε κατ' εφαρμογή της εγκυκλίου με Α.Π. Γ5/οικ. 26225/8-4-2015 του Υπουργού Υγείας». 
Αυτό σημαίνει ότι οι γιατροί πλέον μπορούν να συνταγογραφούν απεριόριστα φάρμακα σύμφωνα με την εμπορική ονομασία, αρκεί να αφορά σε χρόνιες παθήσεις, όπως οστεοπόρωση, χρόνιες αρθρίτιδες, χρόνιες αναιµίες, σακχαρώδης ∆ιαβήτης, υπερχοληστεριναιµία, Αρτηριακή Υπέρταση, Στεφανιαία νόσος, Καρδιακή ανεπάρκεια, παθήσεις δηλαδή που απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος της φαρμακευτικής δαπάνης.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons